Filme de peste săptămână #4

scris de | duminică, 30 iunie 2013, 23:49 | 1 comentariu

Materialele cu titlul „Filme de peste săptămână” fac parte dintr-o serie de articole cu privire la producțiile pe care le urmăresc săptămână de săptămână fie pe platformele de streaming online Netflix și HBO GO, fie pe posturile de televiziune sau pe diverse site-uri.

Ferris Bueller’s Day Off (1986)
O comedie bună cu Matthew Broderick în rolul principal. În film apare și un Ferrari 250 GT din anul 1961.

The French Connection (1971)
Unul dintre cele mai bune filme clasice cu polițiști și droguri din câte am văzut până acum. Se spune că scena cu urmărirea celui care încerca să îl omoare pe Doyle este cea mai bună din această producție, însă cred că finalul face toți banii. Cu Gene Hackman și Fernando Rey.

Boyz n the Hood (1991)
Un clasic al filmelor cu oameni de culoare. Ice Cube joacă unul dintre rolurile care l-au făcut cunoscut. Chiar dacă filmul a fost nominalizat pentru două premii Oscar, merită văzut pentru lecția de viață.

Glory (1989)
Unul dintre cele mai bune filme de război văzute până acum, cu Matthew Broderick, Denzel Washington şi Morgan Freeman în roluri principale. Cary Elwes ar fi putut face un rol mai bun.

Apocalypto (2006)
Primul film regizat de Mel Gibson pe care îl văd. Nu mă așteptam să se priceapă și la regie. Trecând peste unele secvențe în care știam dinainte ce urma să se întâmple, cred că merită cele trei premii Oscar pentru care a fost nominalizat.

Up (2009)
O animație bună, cu vocile lui Bob Peterson și Edward Asner. Regizat de Pete Docter și Bob Peterson și cu un scenariu grozav, animația a reușit să urce pe locul 115 în IMDb Top 250 Top Rated Movies.

Există 1 comentariu publicat:

  1. Laurențiu

    Dacă este să fac abstracție de la animația „Paranorman”, „Up” este printre cele mai bune văzute în ultimii ani.

Ce părere ai despre acest articol?