Fără tarife de roaming în UE de la anul

scris de | duminică, 16 iunie 2013, 00:06 | 2 comentarii

B6PWQaYSSFKx4FPike6MYg

Anul trecut, când am făcut un mic tur al Ungariei, Slovaciei, Poloniei, Austriei, Cehiei şi Germaniei, am avut norocul de a nu uita să activez opţiunea de roaming înainte de a pleca din ţară, pentru a mai putea vorbi cu ai mei cât să ştie că sunt bine şi că n-am păţit nimic.

Nu mă interesasem cum stă treaba cu tarifele de roaming, însă înainte de a pleca din ţară, am încărcat telefonul cu 5 euro credit. Mă gândeam că-mi ajunge 10 zile în străinătate. Doar că n-a fost aşa. Din ăia 5 euro nu am putut decât să trimit 2 mesaje şi să dau 3 apeluri în România. Atât! Noroc că exista emailul şi n-am rămas pe uscat. Dar deja când eram în Cracovia, Polonia, eu nu mai ţineam telefonul deschis decât pentru ceas şi pentru a nota una, alta pentru blog.

Citeam mai înainte pe Gândul cum că CE vrea să elimine tarifele de roaming în Uniunea Europeană începând cu iulie 2014. Ştirea e aici. Este o idee mai mult decât bună, în situaţia în care toate ţările din UE sunt ca o singură ţară, cu graniţe care mai există doar pe hărţi. Atât timp cât poţi trece dintr-o ţară în alta fără să fii verificat la graniţă, nu văd de ce ar trebui să mai existe tarife de roaming când ieşi din România.

E ca şi cum ai fi taxat triplu când ieşi din Bucureşti.

Există 2 comentarii publicate la acest articol:

    1. Ciprian blogger

      Posibil ca în UE să fie în câţiva ani! Sau să putem lua opţiuni cum luăm acum pentru România!

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!