Excursie fotografică – Împrejurimile Coșnei (19 februarie 2012)

scris de | sâmbătă, 25 februarie 2012, 11:59 | 6 comentarii

Salutare prieteni! Iată că am revenit în mediul online, după problemele vag descrise în ultimul articol postat pe blog; nici nu vă imaginaţi ce dor mi-a fost de voi toţi, dar şi de citirea blogurilor din fiecare dimineaţă. În toate aceste zile în care am adunat absenţele din online, am fost obligat să filtrez informaţiile oferite de televiziuni; un lucru absolut oribil, din punctul meu de vedere.

Oricum, haideţi să nu deviem de la subiectul principal al acestui post şi să începem prezentarea unuia dintre cele mai frumoase locuri din nordul Bucovinei. Am ales pentru aceasta tură fotografică ziua de duminică, 19 februarie, deoarece seninătatea cerului, dar şi dărnicia prin care soarele împrăştia raze de lumină, promiteau cadre superbe. Aşa a şi fost.

Mi-am început călătoria în jurul orei 12, colindând dealurile din apropierea comunei Poiana Stampei, locuri care mi-au oferit cadre şi peisaje superbe, printre care şi fotografia următoare (click pentru mărire):

Nu aveam prea multe ore de lumină la dispoziţie, aşa că m-am grăbit să ajung în punctul din care se puteau observa toate vârfurile şi culmile muntoase ce înconjoară depresiunea. Nu mi-a luat prea mult timp până să ajung acolo; am montat trepiedul, am aşezat cu grijă aparatul şi am început să fotografiez natura. Primul cadru pe care îl aveam în minte încă de când plecasem de acasă era acela în care sunt prezente două rânduri de pădure aflate la distanţă unul de altul. După câteva încercări ratate, am obţinut rezultatul dorit…

Entuziasmat de primele cadre reuşite, am continuat să memorez (fotografic vorbind) peisajele ce mă vegheau din toate colţurile naturii. Am slăbit sistemul de stabilizare al trepiedului, am repoziţionat aparatul, l-am fixat, am activat şi temporizatorul la două secunde, obţinând (click pentru mărire):

În fotografia anterioară, am reuşit să imortalizez nu mai puţin de nouă rânduri de pădure pe o distanţă de aproximativ 60 de kilometri, iar în depărtare, la o altitudine de aproximativ 1500 metri, telegraful din apropierea Bistriţei.

Nu m-am oprit la acest cadru, ci am modificat, din nou, poziţia aparatului pe trepied; l-am orientat spre vârful Ouşoru, unul dintre cele mai superbe vârfuri din zonă, ca aspect, pe timp de iarnă. Fără alte cuvinte înşirate fără rost, să vedem minunăţia…

După această captură, mi-am strâns echipamentul şi m-am deplasat spre un loc puţin mai înalt decât cel anterior, cu dorinţa de a imortaliza vârfurile albicioase ce se întindeau în faţa ochilor mei. Recunosc, nu am obţinut exact ceea ce mi-am dorit din primele încercări, însă după o pauză, zic eu, bine meritată, de circa 10 minute, am revenit, iar cu forţe proaspete şi o mai multă căldură în mâini am surprins …

Nici nu mi-am dat seama când au trecut orele; se făcuse ora 16 şi aproape 50 de minute în momentul în care realizasem fotografia anterioară. Aşadar, mi-am strâns echipamentul, l-am aşezat cu grijă în rucsac şi am plecat spre casă. Nu am mers nici zece minute, că am fost nevoit să îl pun din nou la treabă, însă nu degeaba. A meritat să trag şi acest cadru, imaginea vorbeşte de la sine…

Să nu credeţi faptul că în cadrul acestei ture fotografice am realizat un număr enorm de fotografii. Nu. În aproximativ cinci ore, am adunat în jur de 60 de imagini, dintre care, după prima selecţie, au rămas în jur de 20, iar după cea de-a doua selecţie, au mai rămas doar cele prezentate mai sus. Pentru Comunitatea Foto, selecţia a fost şi mai drastică, din cele 60 de cadre rămânând doar două.

Pentru mine, această excursie a reprezentat căpătare de experienţă şi exersare a răbdării. Nu este chiar foarte uşor să înduri temperaturi de aproximativ -10 grade în momentele în care realizezi fotografii. Să nu mai vorbesc că este nevoie de foarte multă concentrare în momentul în care te gândeşti să apeşi butonul declanşator.

Eu vă mulţumesc pentru atenţie încă o dată şi îmi cer mii de scuze pentru zilele în care nu am reuşit să scriu pe blog. Toate bune!

Există 6 comentarii publicate la acest articol:

  1. Anonymous

    Si eu sunt din Vatra Dornei. Unde stai tu. Am sa ne intalnim sa mai discutam despre fotografii daca doresti. Si eu sunt pasionat de ele. Putem iesii la o bere si sa stabilim unde putem merge impreuna sa fotografiem peisaje. Multumesc anticipat. O zi buna. Ma poti contacta la numarul de telefon : 0746075844

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.