Este mai important ca oricând să mergem la vot

În anul 2015 m-am mutat de la Vatra Dornei la București pentru a mă înscrie la facultate și a termina studiile, iar trei ani mai târziu, în anul 2018, am absolvit. Încă din anul 2015 mi-am găsit un loc de muncă, cu sediul undeva în zona Izvor, fapt pentru care aproape patru ani am locuit în Sectorul 3, fiind mai aproape de serviciu. Între timp mi-am schimbat locul de muncă, cu sediul în Sectorul 4, dar și domiciliul.

Locuiesc în Sectorul 4 și în momentul de față.

În cei șase ani de când locuiesc în București am prins o parte din mandatul lui Sorin Oprescu, iar mai apoi din mandatele interimarilor Ștefănel Dan Marin și Ioan Răzvan Sava. Din anul 2016 am urmărit tot mai atent mandatul Gabrielei Vrânceanu Firea, mai ales din cauza scandalurilor legate de companiile municipale, RADET, falimentul RATB sau construirea metroului din Drumul Taberei.

Nu știu ce cred alții despre București și viitorul acestui oraș. Cred însă că acest municipiu are nevoie, mai mult ca niciodată, de infrastructură și modernizare. Este nevoie de mobilitate urbană gândită cum trebuie, de mai mult respect pentru mediul înconjurător, de spații verzi, de termoficare, de parcări, de bulevarde și străzi de cartier reabilitate, de o strategie sănătoasă de urbanism.

Timp de patru ani, zi de zi, ni s-a dovedit că nu PSD este soluția. Ni s-a dovedit că nu Gabriela Firea este primarul de care Bucureștiul are nevoie. Ni s-a dovedit, din nou, că este nevoie de o schimbare. Fapt pentru care te îndemn să mergi duminică la vot și să alegi ceea ce crezi de cuviință.

Pentru că este important să mergi la vot! Eu voi merge și voi vota candidatul pe care îl consider a fi cel mai bun din punctul meu de vedere. Nu am avut parte de dezbateri electorale, fapt pentru care am citit programul unor candidați și am ales singur. Numele celui pe care îl voi vota nu este important. Ceea ce consider cel mai important în momentul de față este că voi merge și voi vota.

Iar în acest an consider că prezența la vot va fi decisivă!

Mai ales pentru că trăim în vreme de pandemie. Unii vor considera că este periculos pentru sănătatea lor să iasă la vot, alții vor face tot ce pot pentru a ajunge la urne. Însă din punctul meu de vedere va fi ca mersul la supermarket. Riscul va fi același pentru că tot în interior o să votez, tot o să port mască și tot o să mă întâlnesc cu alte persoane. Așa că unde este diferența dintre secția de votare și supermarket?

Este important să mergem la vot pentru că alegerile se organizează într-un singur tur!

Ce părere ai despre acest articol?