Din oraș: o trecere de pietoni deloc vizibilă din Sectorul 4

Prietenii de la Simply Bucharest, printr-un articol publicat la finalul lunii trecute (link aici), mi-au adus aminte de o trecere de pietoni pe care nu am cum să nu o observ de fiecare dată când ajung prin acea zonă, în drumul meu spre locul de muncă. Este vorba despre trecerea de pietoni aflată la intersecția dintre Bulevardul Constantin Brâncoveanu și strada Târnava Mică, în Sectorul 4.

Cam așa arată trecerea de pietoni despre care vorbesc.

Foarte multe mașini virează la dreapta de pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu pe strada Târnava Mică pentru a scurta drumul spre Bulevardul Alexandru Obregia. Este mai rapid să o ia pe strada Târnava Mică decât să aștepte la semaforul de la Izvorul Rece, iar apoi să intre pe strada Vasile Nițu. Și tocmai de asta s-a șters vopseaua și nu mai este aproape deloc vizibilă trecerea de pietoni.

Problema este cu atât mai serioasă cu cât în imediata apropiere se află și un loc de joacă pentru copii, așa cum se poate observa și în fotografia de mai sus. Parcul este seară de seară plin, iar pe trotuarul de la bulevard este la fel. Zeci de copii aleargă din stânga în dreapta, trec părinți cu cărucioare și bunici care merg încet. Trecerea de pietoni deloc vizibilă reprezintă o situație care trebuie rezolvată.

Dacă ziua este așa, gândiți-vă cum se vede noaptea! Deloc!

La 100 de metri mai în față, pe unde se iese din Petrom în bulevard, mai este o trecere de pietoni pe același trotuar. Doar că de această dată situația este alta. Este luminată. Este vizibilă și noaptea.

Iar la alți 100 de metri, pe sensul de mers către intersecția de la Izvorul Rece, chiar în față la Mega Image (colț cu strada Izvorul Crișului), mai este o trecere de pietoni, dar care de această dată traversează bulevardul. Mulți traversează zilnic pe acolo, în imediata apropiere fiind două stații STB.

Iar problema este aceeași și aici. O trecere de pietoni care devine pe zi ce trece tot mai puțin vizibilă pentru participanții la trafic. Și nu mai este vorba de o stradă cu două benzi, ci de un bulevard cu cinci benzi, în linie dreaptă, pe care, de obicei, se circulă cu viteză destul de mare.

Bulevardul Constantin Brâncoveanu are nevoie, clar, de un rând nou de marcaje rutiere!

Ce părere ai despre acest articol?