De ce nu există și test phone?

scris de | duminică, 6 mai 2012, 11:56 | 5 comentarii

… exact la fel cum există test drive-ul. Te duci frumos la reprezentanţa auto, te urci în Duster şi ai posibilitatea de a-l testa pe circuitul interactiv construit în spatele clădirii. Aşa ai ocazia de a-i descoperi defectele, dar şi punctele forte, iar la final hotărăşti dacă maşina ţi se potriveşte. Nimic mai simplu.

Luând-o cu începutul, însă. De circa cinci luni deţin un LG KM900 Arena, cu touch-screen. La început mi se părea grozav (arăta şi bine); internetul era acceptabil, desktop-ul fusese creat pentru a te amuza, agenda avea opţiuni interactive, camera de cinci megapixeli şi multe alte atuuri care, atunci, m-au convins de faptul că trebuie să îl am. Şi l-am cumpărat. După două, trei săptămâni, am început să îi descopăr, surprins fiind, defectele. Unul câte unul.

Mi-am dat seama că internetul nu funcţionează la fel de bine precum văzusem la cel care mi-l prezentase în magazin, că hărţile google nu îţi arată poziţia ta exactă (are o marjă de eroare de câteva sute de metri), muzica se blochează din când în când, bateria nu ţine nici două zile, touch-screen-ul se zgârie extrem de repede, marginile carcasei se decolorează, iar când conectezi căştile, telefonul intră în agenda de contacte şi nu în muzică, cum ar fi normal. Referitor la internet, wordpress-ul se conectează în mai mult de patru minute, mailul de pe yahoo merge parcă stă, iar facebook-ul gândeşte mai greu decât wordpress-ul.

Nu ar fi mai simplu, ca atunci când vrei să îţi cumperi un telefon nou, să mergi la reprezentantă, să cauţi ceea ce ai nevoie, închei un contract de preluare pentru trei zile, iar dacă îţi convine felul în care se comportă, îl cumperi? Dacă ai descoperit unele defecte şi nu îl vrei, îl predai înapoi. Simplu şi eficient.

Aşa ai ocazia de a testa la adevărata valoare telefonul dorit şi de a-ţi da seama dacă constituie, cu adevărat, ceea ce îţi doreşti. Clientul ar fi mulţumit, iar reprezentantele respectate. Nu ar fi o viaţă mai simplă?

Există 5 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian Pardău blogger

   Mi-ar fi fost de un real ajutor un astfel de sfat atunci cand il cumparasem…afirmatia ta nu intareste si mai tare ideea de mai sus?

 1. Co

  1. Inainte sa-mi cumpar ceva – ca-i frigider, aer conditionat, televizor sau telefon – studiez problema minimum 2 saptamani; citesc zeci de forumuri, aflu pareri, caracteristicile care trebuie luate in calcul si poate ca nu le stiam….
  2. Hartile si conectarea depind de aparat sau de operator/soft? Eu n-as da vina pe bietul telefon.
  Am cumparat multe electronice si electrocasnice, si toate online. Dar n-am dat rateuri, n-am avut nici cea mai mica nemultumire vreodata, n-am avut nevoie de garantie, returnari sau alte probleme.

  1. Ciprian Pardău blogger

   1. A fost o treaba de moment. Nu studiasem produsul decat doua zile inainte de a-l cumpara, iar pe internet gasisem putine pareri negative.
   2. Hartile nu ar trebui sa aibe legatura cu operatorul; nu ei imi fac legatura. Conectarea la telefon ar trebui sa ii aduca pe ei ca vinovati, insa nu cred ca vodafone sau cosmote au internet mai bun.

  2. Corina

   Gandeste-te si la frecventa procesorului, la memoria de lucru si la faptul ca accesezi baze de date; unele merg incet si la computer cu net sprinten.
   Harti cu erori sunt si la sisteme de navigatie – sunt firme de soft care le creeaza, deci nu conteaza cu ce le accesezi. Daca-l folosesti intens pentru aplicatiile consumatoare de resurse, e firesc ca bateria sa tina putin.
   Ca sa te incurajez, sa stii ca de multe ori reusesc sa-mi zgarii vreo jucarie la putin timp dupa cumparare – ma supar, dar ma consolez. Oricum, dupa cateva luni, jucaria noua de care-s mandra si fericita isi pierde farmecul noutatii si o iau doar ca utilitara, fara sa ma intereseze cum arata.
   Auzi? Bucura-te de el, de partile bune, nu te mai necaji pentru micile neajunsuri. Sunt atatea lucruri importante care iti toaca nervii, incat nu merita sa te consumi pentru un telefon.
   Sa-l stapanesti sanatos!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.