De ce ard cabanele din Pasul Tihuţa

scris de | duminică, 28 iulie 2013, 01:38 | 1 comentariu

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la o cabană din Pasul Tihuţa, în apropiere de DN 17, mai multe echipaje de pompieri intervenind timp de peste două ore pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins acoperişul şi mansarda imobilului. Cabana Bradului se află la intrarea în Pasul Tihuţa; incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă violentă la acoperiş şi mansardă, fiind afectaţi peste 300 de metri pătraţi. (sursa)

Se pare că a devenit o modă ca anumite cabane din Pasul Tihuţa să ia foc după câţiva ani de funcţionare şi să nu se mai poată salva mai nimic, tocmai din cauză că maşinile pompierilor urcă greu pantele de 9% ale trecătorii.

Acum, pe lângă neglijenţa de care dau dovadă proprietarii, există şi câteva motive pentru care cabanele se fac scrum; iar cel mai bun exemplu este numărul localurilor arse în ultimii ani. Eu număr trei din ce îmi amintesc pe moment, dar tind să cred că au fost mai multe. Revenind la cauze; nu se construieşte cu lemn tratat ignifug, nu există rezervă de apă în caz de incendiu şi angajaţii nu ştiu ce să facă în momentul în care se trezesc cu flăcări în faţa ochilor.

Ştiu că toţi se gândesc că n-are cum să vină necazul tocmai la ei şi tocmai de asta majoritatea nu se gândesc la riscuri, dar parcă puţină educaţie managerială nu ar strica nici în cazul micilor întreprinzători.

Există 1 comentariu publicat la acest articol:

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!