Cum se fac fotografiile imobiliare

scris de | sâmbătă, 17 martie 2012, 16:06 | 2 comentarii

Ştim foarte bine faptul că un anunţ (în cazul nostru, imobiliar) însoţit de două, trei fotografii sugestive, are mult mai multe şanse de reuşită. Acest principiu simplu este aplicat, dând rezultate pozitive, în majoritatea categoriilor de anunţuri. Însă, apare o mică problemă: cum să realizăm fotografiile pentru a atrage mai mulţi cumpărători??

Ei bine, în primul rând trebuie abordat un cadru puţin artistic, dar şi simplu în acelaşi timp. Un cadru care să nu reprezinte casa fotografiată din faţă, perpendicular cu obiectivul aparatului foto, dar nici prea artistică încât eventualul cumpărător să nu îşi dea seama de ceea ce se arată în imagine. O astfel de fotografie comercială, pe care eu o văd perfectă pentru un anunţ imobiliar, ar fi următoarea:

Voi, dragi cititori, ce părere aveţi? S-ar potrivi unui astfel de anunţ amintit adineauri?

Există 2 comentarii publicate la acest articol:

 1. AndreiAvram

  Salut Ciprian !
  În general nu trebuie să dai doi bani pe nici un fel de anunţ , oricât ar fi el de parfumat cu fotografii. Un anunţ imobiliar ilustrat este doar o nadă pescărească pentru a determina un potenţial cumpărător să vină la faţa locului. După sosirea acestui posibil client la faţa locului începe atacul adevărat al agentului imobiliar.(aici este vorba despre nişte tehnici de manipulare psihică care te-ar lăsa cu gura căscată- îţi recomand să urmăreşti Magia lui Keith Barry de pe Discovery).
  Eu aş vrea să văd nu casa respectivă din exterior ci ceea ce se poate vedea din casă atunci când deschizi fiecare fereastră. Asta are importanţă.
  De exemplu în Vatra Dornei s-au construit pensiuni şi vile superbe (văzute numai ele din exterior într-un aranjament fotografic contrafăcut) dar când deschizi o fereastră rişti să dai nas în nas cu cetăţeanul din blocul alăturat care fumează şi el o ţigară la geam.
  Toate cele bune !

 2. Ciprian Pardău

  Ai foarte mare dreptate, Andrei. Insa, din pacate, nu am avut acces in interiorul cladirii; iti garantez ca peisajul de la fiecare fereastra este superb (mai putin cea care da spre garaj si cea de la bucatarie). Poate data viitoare voi reusi sa realizez si ceea ce ai mentionat tu mai sus. Multumesc pentru parere. Toate bune!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.