Cum se citesc apometrele în anul 2021

Dacă ar fi să aleg un singur lucru pe care sunt obligat să îl fac în fiecare lună și pe care detest să îl fac, acela ar fi, cu siguranță, citirea apometrelor de apă caldă și apă rece de sub chiuveta din bucătărie. Nu ar fi plata facturii la Digi sau a abonamentului la Orange, nu ar fi factura la electricitate și nici cheltuielile lunare cu utilitățile la bloc, care se plătesc miercurea.

Până acum câteva luni Asociația de Proprietari a blocului în care locuiesc avea ca președinte o doamnă în vârstă care locuiește pe aceeași scară cu mine și care, la un moment dat, s-a îmbolnăvit și a stat în spital, iar apoi nu a mai putut continua cu administrarea.

În acel moment, Asociația de Proprietari a hotărât că ar fi mai bine să semneze un contract cu o societate specializată în administrarea imobilelor decât să aleagă alt președinte. Iar societatea a hotărât că în fiecare lună, timp de o săptămână, fiecare apartament trebuie să își citească apometrele, să le scrie pe o hârtie și să le bage în cutia poștală a administrației.

Ceea ce este pur și simplu stupid. Trăim în anul 2021, iar citirea apometrelor și raportarea se face pe o bucată de hârtie. Lucru care îmi aduce aminte că în 2018, când stăteam în chirie în Sectorul 3, administrația ne-a anunțat că vrea să schimbe vechile apometre în tot blocul cu unele noi cu citire radio. A durat numai câteva zile pentru un bloc cu trei scări și opt etaje.

Și apoi nu a mai avut nimeni dureri de cap. Simplu ca bună ziua.

Ce părere ai despre acest articol?