Filme ce merită văzute #2

scris de | duminică, 28 octombrie 2012, 15:13 | 7 comentarii

Primul articol al acestei serii poate fi citit aici: episodul 1.

Sincer să fiu, chiar mă bucur de faptul că primul episod a stârnit o grămadă de reacţii atât pe blog, cât şi pe reţelele sociale. Oamenii au început să îmi trimită liste de filme care, cred ei, ar merita vizionate şi să răspândească seria de articole care, iată, începe să prindă un real contur. Mulţumesc şi felicitări!

Click pe titlu pentru a viziona trailerul.

1. A Thousand Words (2012):
Un film care merită văzut nu deoarece este filmat la mare clasă sau pentru că Eddie Murphy joacă un rol excepţional (credeţi-mă, nu prea o face!); ci pentru că mesajul transmis de cele 91 de minute reprezintă o învăţătură mai utilă decât un scenariu perfect.

2. American History X (1998):
Povestea unei familii destrămate. Derek devine, fără să îşi dea seama, atât tată, cât şi model, nu neapărat unul bun, pentru fratele său mai mic. Rasismul faţă de evrei, negri şi asiatici este prezent în fiecare scenă; rasism ce trimite personajul principal în închisoare. Ani de condamnare care îl fac să îşi dea seama de greşelile din trecut şi-l determină să-şi reeduce fratele care a deprins aceleaşi moravuri ca şi el. Un final previzibil, dar şocant.

3. Into The Wild (2007):
Povestea unui tânăr recent trecut de vârsta de 22 de ani care, renunţând la familie, bani, obligaţii, job, casă, maşină şi orice altceva înseamnă viaţa într-o comunitate, pleacă în călătoria vieţii lui către Alaska. Scenariul este unul încâlcit, structurat pe capitole, însă destinat să educe. Christopher ajunge să locuiască într-un autobuz vechi găsit în pustietate, să vâneze reni şi să înfrunte greutăţile pe care i le pune-n faţă natura. Cu toate acestea, se consideră un spirit libertin care nu doreşte decât să se bucure de o viaţă simplă. Finalul este unul tragic, Chris ajungând să mănânce plante otrăvitoare şi să fie blocat în sălbăticie, ţinut la pat.

4. The Girl With The Dragon Tatoo (2011):
Subiectul principal abordat în povestea filmului este reprezentat de dispariţia unei fete, rudă de sânge cu un mare clan dispărut şi el de peste 40 de ani. Mikael, jurnalist ce îşi dă demisia după un caz capcană, se retrage într-un sat din nord pentru a afla povstea fetei şi a scrie o carte pe această temă. În cercetările sale se întâlneşte cu o pasionată a muzicii rock ce îl ajută la desluşirea misterului. După ce ajung la momentul în care îşi dau seama că dispariţia este legată de o mulţime de crime, cei doi îşi riscă propriile vieţi pentru a afla adevărul.

Un film despre cercetare, jurnalism, blogging şi sacrificiu.

5. The Great Debaters (2007):
O creaţie cinematografică de nota zece. Prezintă povestea unui negru, profesor într-o comunitate de albi, ce îşi alege cu atenţie elevi cu care să formeze un club de dezbateri. După luni întregi de antrenamente, aceştia ajung să participe la concursuri, iar într-un final să se înfrunte cu cea mai cunoscută universitate de pe întregul continent. Însă totul se desfăşoară într-un cadru în care albii nu sunt de acord cu nimic. Un film despre dăruire, rasism, pasiune şi violenţă!.

După cum am mai spus de zeci de ori peste tot în online, vizionaţi adevăratele creaţii cinematografice. Lăsaţi prostiile difuzate de antene şi protv de 53682 de ori pe an. Un film bun educă aproape la fel de mult precum o carte. Jocurile şi băutura nu!

Vizionare plăcută!

PS: American History X, Into The Wild şi The Great Debaters au fost recomandate de Mihai Cioată, iar The Girl With The Dragon Tatoo de către Doru Bighiu. În numele întregii comunităţi din jurul blogului, vă mulţumesc.

Există 7 comentarii publicate la acest articol:

 1. Daniela

  Apropo de titlu, unii dintre ei, nu toti. Eu ma uit foarte rar la filme si doar la cele care le-am vazut prima data si mi-au placut, le reiau. In prezent urmaresc Ghost Whisperer.

  1. Ciprian blogger

   Si eu il recomand. E a doua oara in seara asta cand il vad. Tocmai de asta l-am si recomandat.

 2. Intuneric

  A Thousand Words: slab, neasteptat de slab, chiar si pentru Murphy.

  American History X: intrigant, socant.

  Into the Wild: poate fi o propunere interesanta.

  The Girl with the Dragon Tattoo: 2 ore juma’te nu m-am dezlipit de langa televizor.

  The Great Debaters: bun.

 3. Pingback: Filme ce merită văzute #3

 4. Pingback: Filme ce merită văzute #5

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!