Cum punem coperta unui album muzical în iTunes

scris de | luni, 29 octombrie 2012, 11:14 | 1 comentariu

Uitaţi-vă la cum arată lista mea de albume de pe iPhone. Unul are copertă, altul nu, unele nu au nici detalii, informaţiile din spatele unei melodii nu sunt complete. Şi e urât; mai ales atunci când vrei să cauţi muzică dintr-un anume gen. Pentru că niciodată nu ştii când eşti trist şi ai nevoie de ceva uşor, liniştitor, când eşti bucuros şi vrei ceva house, sau când eşti în extaz şi ai nevoie de o doză de hip-hop.

Pentru a putea personaliza fiecare album cu propria copertă este nevoie doar de puţin timp liber şi de cunoaşterea unor paşi simpli, dar esenţiali. Înainte de a scrie acest articol, am testat întreaga metodă de editare; sincer, la început, am avut nevoie de ajutorul unui prieten pentru a mă ajuta, pentru că pe internet n-am găsit nici un tutorial, nimic. Deci merge!

Pasul întâi:
Deschidem iTunes, iar din meniul din partea stângă selectăm Music.

Pasul al doilea:
Descărcăm în computer albumul complet, plus coperta care dorim să apară în chenarul dedicat (exact ca în imaginea anterioară), iar apoi îl adăugăm în iTunes. Dar fără copertă; ea mai aşteaptă puţin.

Pasul al treilea:
Verificăm ca toate melodiile adăugate să fie grupate sub un singur nume de album (de exemplu – din imagine – Nimeni Altu’ – Nopţi prea lungi). Apoi le selectăm, dăm click dreapta, iar apoi încă un click pe Get Info. Trecem cu Yes peste chenarul care ne avertizează cu mesajul Are you sure you want to edit information for multiple items? şi continuăm către noua fereastră deschisă.

Pasul al patrulea:
Acum putem să adăugăm coperta albumului. Din fereastra deschisă mergem la Artwork şi dăm dublu click pe chenarul alb. Din fereastra de Browse deschisă selectăm coperta pe care am descărcat-o împreună cu albumul (în caz contrar, o căutăm pe google) şi continuăm cu Open.

Pasul al cincilea:
Pentru ca fiecărei melodii dintr-un album să îi fie atribuită aceeaşi copertă, selectăm din aceeaşi fereastră tabul Options, bifăm căsuţa Part of a compilation, iar din dreapta selectăm Yes. Pentru a salva toate modificările dăm click pe OK şi gata.

Acum ar trebui ca albumul adăugat în iTunes să aibă o copertă. Pentru a verifica funcţionalitatea, deconectaţi iPhone-ul şi verificaţi în Music App.

Aceeaşi paşi se aplică la orice album nou pe care doriţi să îl adăugaţi. De acum înainte, atunci când telefonul este blocat, pe ecranul de Fold to unlock vă va fi afişată coperta albumului aflat în redare.

Există 1 comentariu publicat la acest articol:

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.