Contraste de Vatra Dornei #3

scris de | miercuri, 28 martie 2012, 20:20 | 3 comentarii

Aceasta ar putea fi continuarea articolului de aici; acum ştiind că Mihai Cioată candidează la funcţia de primar a oraşului Vatra Dornei, devin tot mai nerăbdător în privinţa rezultatelor. Ard de nerăbdare să văd cu câte procente va ieşi primar personajul amintit. În continuare, după cum am mai declarat pe blog şi nu numai, cred că edilul perfect va fi cel venit din partea dornenilor şi nu „dictat” de nu ştiu ce partid ce are ca prime nevoi interesele personale. Mai nou şi cei din PPDD (Partidul Poporului – Dan Diaconescu) au propus un candidat la primărie, care, mai mult ca sigur, nu va reuşi să transforme lucrurile în bine!! Aşadar, atenţie mare pe cine alegeţi să vă conducă în următorii ani; nu vă luaţi după sticla de ulei, găleata de plastic şi kilogramul de zahăr oferite contra voturilor.

Dacă, într-adevăr, domnul Cioată va reuşi să fie ales pentru funcţia de primar, ar trebui să aibe ca prim scop reabilitarea municipiului şi punerea acestuia pe roate!! A cam venit şi vremea ca Vatra Dornei să preia trena staţiunilor montane româneşti. Nu de alta, dar m-am cam săturat să văd turişti doar iarna şi atunci veniţi în număr mic şi doar pentru schi. Revenind la politica complicată pe care încerc să o explic simplificat, pentru un real succes al candidatului amintit, nu trebuie decât dat dovadă de seriozitate şi urmat un plan simplu, după exemplul următor:

(Primarul) – Azi vreau ca Republicii să fie curată. Dacă până diseară la ora 20, când voi face verificarea, nu va fi gata, voi concedia pe cei ce au luat lucrarea!!
– Luna aceasta vreau ca imobilul de vis-s-vis de liceul „Ion Luca” să fie renovat atât pe interior, cât şi la exterior! Dacă până în data de 31 a prezentei luni, lucrarea nu este finalizată, nu plătesc firma constructoare!!
– Anul acesta vreau ca străzile aferente Unirii (Mălinilor, Sondei, Libertăţii, Florilor, etc.) să fie curăţate şi asfaltate; măcar betonate. Nu îmi place noroiul, iar celor din zonă, cu siguranţă, nici atât!!
– Pe tot parcursul mandatului meu, doresc să fie renovat şi dat în folosinţă – sub formă de complex – cazinoul. De asemenea, în timpul reconstruirii sale, vreau să se ţină cont de mărturisiri istorice, fotografii vechi şi păreri ale bătrânilor. Pe scurt, vreau să păstrăm farmecul de odinioară!! La final, predăm clădirea bisericii, iar în schimb cerem 40% din încasările viitoare!

Este chiar aşa de greu să alegem cu mintea o persoană care să ne conducă patru ani şi să facă, într-adevăr, ceva bun pentru oraş?? Să fim serioşi!

Există 3 comentarii publicate la acest articol:

 1. Stefania

  Stii cum este Ciprian, noua ne este usor sa alegem, ascultandu-i platforma program in campania electorala, dar dupa alegeri, cel ales, o are, doar pe hartie, nu si in suflet si constiinta mai ales. Cand ajunge la conducere uita tot si-si urmeaza interesul propriu… din pacate.

  O seara cat mai frumoasa iti doresc, Ciprian ! :)

  1. cipriano10 blogger

   Asa este mereu; de parca, cand te asezi ca Stefan cel Mare pe scaunul din spatele biroului devii regele unui oras cu nici 20.000 locuitori!!! Exista si interese municipale, nu doar dorinta de a te imbogati in timp ce falimentezi complet un oras ca cel amintit in sutele de articole scrise de mine. Asta vreau sa arat oamenilor: ca se poate schimba situatia doar gandind!

   O seara placuta si tie, Stefania!

 2. Pingback: Contraste de Vatra Dornei #5 « Ciprian Pardău

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.