Plăcuțe cu coduri QR pentru monumentele istorice și locațiile turistice din Vatra Dornei

De câteva zile au apărut pe mai multe clădiri și monumente istorice din orașul Vatra Dornei plăcuțe cu coduri QR pentru informații suplimentare cu privire la istoricul fiecărui obiectiv în parte. Le-am văzut deja pe Biblioteca Municipală, Templul Evreiesc de pe strada Mihai Eminescu și pe Casa de Cultură. Eram doar în trecere și nu am apucat să le testez și să văd cum și dacă funcționează, dar o să o fac curând.

Din informațiile pe care le am, plăcuțele cu codurile QR o să apară și pe alte clădiri din oraș, printre care se numără Primăria, Cazinoul, Hotelul Carol, Casa Vladimir, Izvorul Sentinela, Catedrala Sfânta Treime, Templul Evreiesc de pe strada Luceafărului, Spitalul Municipal, Complexul Hotelier Bradul-Călimani, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Științe ale Naturii, la telescaun și la intrarea în Parcul Municipal.

Codul QR este un cod de bare care poate fi scanat și citit de orice telefon prin intermediul unei aplicații dedicate și care face legătura directă cu un site online. Asta înseamnă că scanezi codul cu un telefon, aplicația îți deschide direct un site și îți afișează istoricul și alte despre despre clădirea din fața ta.

Ce părere ai despre acest articol?