Ce-i și cu cipurile astea RFID

scris de | duminică, 25 noiembrie 2012, 21:51 | 11 comentarii

Doar citiţi articolul acesta, în care ni se prezintă ce poţi păţi în America dacă refuzi să porţi cipul RFID. Şi că tot veni vorba de teoria conspiraţiei, vă puteţi imagina că astfel de lucruri vor avea loc şi la noi în ţară în cel mult doi sau trei ani de zile?

În altă ordine de idei, sper că v-am oferit lectura săptămânii.

Există 11 comentarii publicate la acest articol:

 1. ex-silentio

  Era vorba doar de un ecuson cu cip, și trebuia purtat doar în campusul școlar, nu mi se pare chiar așa grav. Mie-mi e teamă că în câțiva ani toți vom fi obligați să purtăm astfel de cipuri, oriunde…

  1. Ciprian blogger

   Nu e vorba ca era doar un ecuson si ca trebuia sa il poarte doar la scoala. Aici e vorba de principii. Americanii s-au invatat sa urmareasca absolut totul, incat au ajuns sa invadeze si spatiul intim. Asta ma supara pe mine. Iar daca eu la varsta pe care o sa o am in doi sau trei ani, o sa fiu obligat sa port un cip ca sa imi pot tine orele de facultate, atunci mai bine ma las de toate si-mi construiesc o cabana-n munti.

   O sa ajungem sa traim ca niste roboti si, culmea, nimeni nu ia masuri!

  2. Ciprian blogger

   @ex-silentio, acum am parcurs si eu comentariile. Am baut mai bine de doua cesti de ceai amuzandu-ma!

 2. ex-silentio

  Să-ți dau un exemplu :) La un fost loc de muncă aveam mașină de la firmă, cu GPS de urmărire. Directorul stătea toată ziua pe calculator și-și urmărea angajații. Te trezeai că te sună că de ce stai mai mult în benzinăria X, sau de ce încă mai e mașina parcată la ora y. Nu m-a deranjat. Fabrica lui, mașina lui, eu … angajatul lui. Însă n-aș accepta niciodată un astfel de GPS pe mașina personală, indiferent sub ce pretext. Cam așa e și cu eleva aia. Părerea mea :)

  1. Ciprian blogger

   Intocmai. Chiar daca e doar un cip agatat de gat, nu mi se pare normal sa fie purtat! Este un caz grav, care doar ne arata la ce se va ajunge in viitorul apropiat. Trist.

  2. Claudiu

   GPS pe masina personala poti sa-ti pui, ca sa o poti depista in caz de furt. Stai linistit, ca n-o sa te sune nimeni sa te intrebe de ce stai prea mult la benzinarie, pentru ca nimeni nu-i interesat. Ala te suna pentru ca stateai pe timpul lui.

  3. Ciprian blogger

   Claudiu, nu-mi pasa daca ma suna sau nu! Ideea e ca vreau liniste, fara sa fiu urmarit total sub pretext de combatere a terorismului.

 3. D-Petre

  Problemele nu se pot trata doar in alb si negru pentru ca exista o multime de griuri intre ele.
  Eleva refuza din motive religioase … pai in acest caz sa se duca la biserica sa se instruiasca, sa obtina o diploma etc. nu intr-o scoala care traieste din bani publici.
  Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate, pe langa unele avantaje, este necesar sa accepti regulamentul chiar daca nu esti in totalitate de acord cu el. Compromisul face parte din viata de zi cu zi chiar daca uneori ne place sa ne credem mai puri si mai presus de orice compromis.
  – Ciprian – daca aplicam logica cu fuga in munti, cred va fi necesar sa renuntam si la internet pentru ca tot ce facem sau spunem in online, intr-un fel sau altul este monitorizat …indiferent daca ne place sau nu.

  1. Ciprian blogger

   Atunci cand am inceput sa scriu online, mi-am asumat faptul ca voi fi urmarit. Dar daca ar fi sa imi fie urmarite miscarile prin liceu, nu as accepta! Pentru ce? Ca sa ma simt ca la puscarie? Sa stiu ca daca ies 1 metru inafara liceului, o sa fiu luat pe sus de paznic? Mai bine nu!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.