Chiar este șocantă reclama lui Morgenstern?? Sau cea a lui Dragoș Bucur?

scris de | luni, 25 iunie 2012, 13:08 | 13 comentarii

Chiar de dimineaţă, aruncam un ochi peste titlurile articolelor din weekend, de pe bloguri, siteuri, agenţii media, şi aproape peste tot apare ultima reclamă a celor de la Papaya Advertising; şocantă, terifiantă, incredibilă, sângeroasă, chiar tulburătoare. Nu ştiu cum să o spun, şi nu vreau să o fac într-un mod răutăcios, însă, parcă mai toate blogurile şi agenţiile media în goană după rating şi unici au aruncat, în grabă, titluri de Cancan, Adevărul, Evenimentul Zilei, ProTV. Sau în scârbă!

Vorbim aici de ultima reclamă a Maiei Morgenstern; spot publicitar ce, în decursul a zece zile, a adunat nu mai puţin de 427.249 vizualizări pe Youtube.

Acum, sincer să fiu cu voi, nu prea ştiu ce să mai spun. Discuţiile aferente deja au dat-o în politică, lumea spune că Maia nu trebuia să se bage ci doar să rămână la teatru şi film, că nu e potrivită pentru advertising, etc; când colo, în Europa civilizată, marii actori se zbat pentru a susţine branduri şi pentru a transmite mesaje pozitive maselor.

Bineînţeles, scopul spotului publicitar a fost să devină viral, să fie distribuit pe toate reţelele sociale, să adune likeuri, simpatizanţi şi, într-un final, să sensibilizeze subiectul Roşiei Montane. Partea cu viralul chiar s-a reuşit; clipul a ajuns pe mii de bloguri, pe mai toate siteurile agenţiilor de media şi chiar şi la tv în emisiuni dedicate şi ştiri. Nu am văzut, însă, mai pe nimeni discutând despre obiectivele reclamei şi scopul/eficienţa ei.

Despre eficienţa reclamei, contrar celor dorite, chiar mă îndoiesc! Înţeleg că agenţia a avut câteva cifre de bifat şi poate că sunt eu mai puţin sensibil, însă nu mi se pare un spot terifiant, ci doar real. S-a dorit doar să fie influenţată opinia publică, aceeaşi opinie publică ce nu are nici un cuvânt de spus în cazul exploatării miniere de la R.M.

Cine a văzut reclama la tv într-o seară, foarte probabil, va rămâne wow; însă dimineaţă va uita de ea! Pentru că majorităţii i se rupe de ce s-ar putea întâmpla acolo! A doua zi toţi vor avea grija traficului, serviciului şi familiei. Sau unde vor merge la grătar în weekend.

Până la urmă, tot ce mai putem face este să ne dăm cu părerea…

PS: Pe asta ați vazut-o?

Există 13 comentarii publicate la acest articol:

 1. mirceavladut

  In primul rand, eu cred ca era nevoie de aceste reclame. Pana acum vedeam la TV doar reclamele companiei (care mi se par deosebit de enervante, aratand pe romani ca fiind neajutorati si milogi, asteptand sa le pice para malaiata in gura). Pentru a fi echilibru, opinia publica trebuie sa cunoasca ambele pareri: atat ale celor de la companie (care e evident ca-si urmaresc propriul interes), cat si opiniile celor care li se opun. E greu de crezut ca cei care militeaza impotriva extragerii aurului urmaresc numai sa loveasca in interesele companiei canadiene.
  Prin simpla afirmatie „mi se pare un spot real”, ti-ai afirmat opinia. :)

  1. Ciprian Pardău blogger

   Nu am spus ca astfel de reclame nu sunt binevenite. Mi se par reale deoarece exprima o stare de spirit… reala!

   Si o intrebare: Ti se pare ca si eu urmaresc doar sa lovesc in interesele companiei?

  2. mirceavladut

   In nici un caz nu reiese cumva din articolul tau ca doresti sa lovesti in interesele companiei. De fapt, eu am zis ca nimeni dintre criticii exploatarii nu doreste asta. E doar o aparare necesara in fata atacului financiar (ca tara) si mediatic (si popor) la care suntem supusi.
   Mi-a placut cum ai folosit cuvantul „real” in articol, de aceea l-am mentionat. Comentariul meu nu s-a dorit a fi o critica, ci o apreciere.

  3. Ciprian Pardău blogger

   Cand iti citesc blogul nu mi se pare ca exprimarea ta e asa de greoaie ;) O fi de la amandoi! Oricum…

 2. Melly

  Dintre cele doua, mai credibila e cea cu Maia.
  Cea de-a doua sare nitel limita sensibilitatii si da in penibil.
  Personal, pe cea a lui Dragos as fi retras-o, nu convinge pur si simplu!

  1. Ciprian Pardău blogger

   Sunt de aceeasi parere cu tine! Totusi, trebuie sa recunoastem faptul ca ideea cu dintele este destul de originala!

   Pacat de faptul ca e jucata prost…

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.