Ce este extensia Just Read din Google Chrome și la ce îți poate fi de folos?

Just Read, pentru că așa se numește, este o extensie din Google Chrome pe care am descoperit-o recent, după ce am văzut pe cineva vorbind despre ea pe TikTok. Nu știam de ea, însă știam că există extensii care te ajută să citești mult mai ușor un articol publicat oriunde pe internet. Pe scurt, Just Read nu face decât să extragă textul dintr-un articol și să îl prezinte într-un mod mult mai simplist și curat, fără reclame sau orice altceva. Doar text.

Nu pot să spun că folosesc extensia asta de fiecare dată când citesc un articol, pentru că nu este mereu nevoie de ea. Dar este de un real ajutor atunci când ai de parcurs un articol lung și vrei să îl parcurgi mult mai ușor. Mai mult decât atât, poți chiar să editezi textul după bunul plac, iar mai apoi să îl copiezi. Asta te poate ajuta când faci documentare pe un anumit subiect și vrei să îți salvezi anumite informații, să zicem, într-un document Word.

Iar ca să fie și mai ușor de înțeles. Mai jos se vede un articol normal.

Iar mai jos se poate vedea transformarea sa după ce a fost folosită extensia Just Read.

Dacă vă face cu ochiul această extensie și credeți că vă poate fi de ajutor cândva, o puteți găsi aici pe Magazinul Web Chrome. Are și o variantă premium pentru care trebuie să plătiți 1 dolar pe lună, însă și varianta gratuită își face foarte bine treaba.

3 comentarii

Ce părere ai despre acest articol?