Căutătorii de comori par a fi oameni fericiți

scris de | duminică, 21 iunie 2015, 10:28 | 4 comentarii

De câteva zile urmăresc pe youtube clipurile făcute de Michael Bennett, căutând comori cu ajutorul detectoarelor de metale, iar prima impresie pe care mi-a lăsat-o e că pare a fi o persoană fericită.

De când am început să colecționez bancnote și monede românești, asta fiind acum vreo șase sau șapte ani, mi s-a spus de multe ori că colecționarii sunt oameni fericiți, idee pe care am ajuns să o confirm prin experiențele prin care am trecut. Însă ceea ce fac eu ca și hobby de weekend nici măcar nu se poate compara cu ceea ce face Michael încă de acum patru ani. Iar ceea ce mi se pare cel mai grozav e că a reușit să își convingă prietena să aibă aceeași pasiune, iar acest clip e doar unul dintre exemple.

Canalul lor de youtube are 86.000 de abonați, iar media ultimelor clipuri e undeva la 25.000 de vizualizări. Multe dintre clipurile mai vechi au trecut lejer de 300.000 de vizualizări, iar unele au chiar mai mult de un milion. Dar asta e și în funcție de ce găsesc în căutările lor. Ceea ce mă miră însă e cum de nu au activată opțiunea de afișare a reclamelor în clipuri. La sumele vehiculate în SUA, ar fi ceva.

Îmi pare rău să văd că la noi în țară nu sunt așa de multe persoane, ca în afară, care să împărtășească acest hobby. Însă sunt mulți care transformă activitatea în ceva ilegal, căutând comori în Munții Orăștiei sau în siturile arheologice, fără autorizare, intrând sub incidență penală. Ceea ce ajunge să îi afecteze și pe cei care caută monede sau inele pierdute pe plajele Mării Negre, fără intenția de a fura comorile României și a le vinde pe piața neagră.

Michael Bennett și prietena lui folosesc câte un Garrett AT Pro, care face 620 euro pe site-ul oficial. La noi, se găsește cu 720 euro, la care se primește și alte 8 cadouri, precum mănuși, lanternă sau căști.

lucruri_vechi

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

 1. Damian

  Digi24 are un reportaj despre cautatorii de comori. Alaturi de acuzatii aduse de arheologii de la Muzeul National de Istorie. Ar fi interesant pentru tine de vazut.

  1. Ciprian Pardău blogger

   L-am văzut. Nu face decât să prezinte ultimele descoperiri și multele acuzații venite din partea arheologilor.

 2. doru

  In tara sunt multi care au detectoare de metale. Doar ca ei cauta artefacte pentru a le vinde. Iar asta este usor, pentru ca politia nu ii are in evidente, plus ca detectoarele luate second-hand nu mai trebuie inregistrare la politie.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!