Câteva filme străine care merită văzute #1

O dată pe săptămână sau pe lună o să revin cu articole scurte în care o să vă recomand filme străine pe care le-am văzut și care mi-au plăcut.

Black Cat, White Cat (1998)
Este regizat de Emir Kusturica, fapt care ar trebui să spună multe. Un film despre comerțul pe Dunăre, nunțile cu arme, sexul în lanurile de porumb, răpirile spectaculoase și modul inteligent de a crea un final bun.

Fight Club (1999)
Un film despre un muncitor de birou fără dorință de somn și un traficant de săpun creat din grăsime umană care pune pe picioare un club de lupte la subsolul unui local de la periferie.

The Usual Suspects (1995)
Un film despre geniul celui mai temut criminal pe care nimeni nu l-a văzut niciodată la față. Din nou, finalul reprezintă o incredibilă răsturnare de situație care merită văzută cu o Staropramen în mână.

War Horse (2011)
Are loc în Primul Război Mondial, când, după o licitație, tatăl personajului principal cumpără un cal. Animalul se dovedește a fi special, iar nemții îl confiscă și îl folosesc în război. Este un film despre dăruire, loialitate și susținere reciprocă.

Another Earth (2011)
Cum ar fi ca în lumea reală, undeva acolo sus, să mai existe o planetă identică cu a noastră pe care să locuiască o clonă a fiecăruia dintre noi? Un film SF foarte bun.

11 comentarii

  1. Dacă vrei o rundă de filme dă o raită pe blog la mine. La o primă strigare pot recomanda: „Flowers of War”, „Empire of the Sun”, „Crash”, „The Man from Earth”, „La Vitta e Bella”, „Gladiator”, „Seven Years in Tibet”, „Jeux” și „Water for Elephants”.

  2. Cred că listele de filme nu prea îmbie la vizionare. O cronică personală ar fi mai atractivă. Cu trailer, eventual.

    • A devenit berea mea preferată. O beau de câte ori am ocazia, o cumpăr de câte ori am ocazia. Ai alte preferințe?

Ce părere ai despre acest articol?