Una dintre cele mai mari bucurii ale blogging-ului

scris de | marți, 24 iulie 2012, 23:31 | 27 comentarii

Încă de când am început să îmi dau seama ce înseamnă blogosfera românească am înţeles faptul că scopul unui blog este de a crea un buzz în comunitatea acestuia! Un articol are menirea de a stârni reacţii, de a aduna laolaltă păreri, idei, chiar şi propuneri! Per total, din punctul meu de vedere, bloggerul este persoana care începe o discuţie (dezbatere sau oricum doriţi voi să îi spuneţi), iar comentatorii sunt cei ce o duc mai departe. Este chiar simplu, dacă nu privim cu ochi critici situaţia.

Cam acesta este şi scenariul (povestea) unui blog de succes! Pentru că un blog nu îşi măsoară comunitatea prin numărul de unici, ci prin persoanele care sunt active pe el: cei ce comentează, cei ce duc mai departe un subiect, iar într-un final, cei ce pun umărul în mediul offline (se înţelege mediul real) pentru a realiza ceva nou sau pentru a susţine o cauză, un proiect. Pentru că un blog fără o comunitate este ca un oraş fără locuitori: fără viaţă! Din toate aceste puncte de vedere, dar şi din altele nemenţionate mai sus, pot spune că mă bucur de faptul că blogul nu se numără printre cele fără o comunitate puternică. Ca un simplu exemplu: până la momentul scrierii, astăzi am avut doar 42 unici, însă am aprobat 11 comentarii. Personal, aceste cifre mă mulţumesc!

Ştiu că scriu pentru cineva, iar acest lucru mă împinge să merg mai departe. Însă acu’ e acu’! Pe lângă toate astea, unul dintre cele mai frumoase momente de care poate avea parte un blogger este acela în care are prilejul de a citi astfel de mesaje (raportat la zilele noastre: mailuri):

Alina, nu pot decât să-ţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi vorbele de bine. Dacă vei citi acest post, trebuie să menţionez şi faptul că întotdeauna te voi susţine dacă vei dori să îţi deschizi un blog. Trust me, viaţa ta se va schimba din multe puncte de vedere. În plus, dacă vrei, îţi pot dărui eu un subdomeniu (de exemplu: alina.pardau.ro); nu e cine ştie ce, însă poate fi un început!

Există 27 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian

   Tocmai asta am si vrut sa exprim prin articol. Cat de frumos e sa ai vreo 40 unici pe zi, insa fiecare articol sa numere comentarii peste comentarii. Superb!

   Sentimentul de multumire este de neinlocuit.

 1. Intuneric

  Valeu, ai o admiratoare pe nume Alina? Eu ti-as sugera sa fugi cat mai este timp! :D

  @Alina: sa n-o iei personal. Daca vrei sa-mi intelegi reactia, cauta „Alinuta” pe blogul meu :D

  1. Ciprian

   Hai ca m-ai facut curios! Tocmai ce arunc priviri pe blogul tau…
   Hmmm, let’s see! :)

  1. Ciprian

   Mi-a placut comparatia ta! Club select; hmmm, cred ca asta e si blogul meu! :)
   Aici se intra doar pe pile :))

  2. Corina

   Io-mi cer scuze in mod sincer ca nu mi-am dat seama ca-i club inchis si m-am ratacit ca o curca beata prin curtile oamenilor fara permisiune.

 2. Pingback: La pas prin Vatra Dornei | Pedagogul

  1. Ciprian

   Ti-am descoperit blogul acum cateva ore. Nu prea are cum sa fie inspirat de acolo.
   Bun venit pe blog :)

 3. Nice

  Daca o sa-ti rupi cateva minute din pretiosul tau timp liber pentru a-l studia, o sa intelegi de ce am facut acea afirmatie. :)
  Tot ce scrii tu in articol, o sa gasesti pe blogul meu. Ah, sa nu crezi ca ii fac reclama…o sa te convingi ca nu am nevoie. :))

  1. Ciprian

   M-am convins de cand am intrat pe blog ca nu ai nevoie de reclama! Hai sa vedem daca gasesc articolul la care te referi.

  1. Ciprian

   Te referi la bunul simt cu care iti intampini cititorii? Sau la subiectele relaxante si pline de viata?

  1. Ciprian

   Nu stiu ce s-a intamplat. I-am dat o actualizare; sper ca acum se vede!
   PS: Banuiesc ca te referi la articolul din 25.07.2012 – Cum a fost la prima intalnire cu alti bloggeri :D

 4. Pingback: Recomandarile de vineri | Pana cand ACTA ne va desparti !

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!