Mă înscriu într-un concurs de creație literară

scris de | vineri, 30 noiembrie 2012, 16:33 | 17 comentarii

V-am mai spus-o de zeci de ori cred! Blogging-ul şi blogosfera mi-au schimbat viaţa şi felul de a fi! Am devenit o persoană mai educată, o persoană cu anumite standarde şi o persoană care încearcă să câştige cât mai multe din amalgamul de lucruri oferite de şirul vieţii. Deja au trecut trei ani şi câteva zile de când am pătruns într-o lume pe atunci total necunoscută, care mi-a deschis nenumărate uşi şi mi-a oferit posibilităţi de a fi cine vreau eu să fiu.

Însă acum a venit momentul să merg mai departe! În cei trei ani de zile am scris peste 1600 de articole, nu doar pe acelaşi blog, vă rog să nu înţelegeţi greşit, toate publicate în mediul online. Excepţie făcând doar cele câteva apărute şi în Monitorul de Dorna. Simt că au trecut momente şi momente pe lângă mine, însă pe care nu am fost în stare să le opresc şi să le fac să mă privească! Dar acum vreau să schimb acest aspect.

Caut provocări noi! Acum un an şi ceva mi-am propus să călătoresc cu bicicleta cel puţin 140 de kilometri; am reuşit în vara ce tocmai a trecut. Acum trei ani mi-am propus să scriu pe internet şi să ajung un punct de referinţă în oraşul meu! Am reuşit şi asta! Acum, la cei 16 ani şi 7 luni, îmi propun să mă înscriu într-un concurs de creaţie literară. Vorbesc despre „În memoriam Elena Simon”.

Nu am auzit niciodată de concursul acesta, nu ştiu nici măcar unde are loc sau cine-mi va citi lucrarea cu care mă voi înscrie. Ştiu doar că una dintre profesoarele de liceu m-a invitat să particip, aşa că am acceptat. Cum spuneam, totul este o provocare pentru mine. Nimic mai puţin!

Iar pentru ca totul să fie şi mai antrenant, trebuie să-mi termin lucrarea până luni la ora 11. Adică mai am ziua de astăzi şi alte două zile la dispoziţie pentru a-mi finisa cuvintele şi a mă înscrie. Uraţi-mi, vă rog, succes!

Iar pentru că-mi sunteţi dragi până-n pânzele cele albe ale… victoriei (vorba bunicului), vă las un mic teaser:

– Vrei?

Îmi ridic privirea şi mă uit la el. Gândurile-mi zboară. Fără să mă gândesc la consecinţele pe care aveam să le descopăr peste câţiva ani sau chiar peste câteva luni, i-am răspuns cu un glas puţin tremurând şi cu privirea aţintită către singura maşină ce se mai găsea în apropierea locului în care noi ne întâlneam. Adică ei. Eu eram pentru prima dată acolo, adus de Claudiu, fără nici o idee despre ceea ce avea să se întâmple cu viitorul meu. Toţi oamenii ce lucrează în clădirile din apropiere au învăţat din experienţele din trecut că acolo nu se poate lăsa un vehicul în siguranţă. Sau dacă alegi să-l laşi, măcar să demontezi roţile, să scoţi volanul, casetofonul, să iei cu tine tot ce ai de valoare prin maşină sau prin portbagaj, inclusiv levierul, şi să o legi cu-n lanţ de jur împrejur. Că nu se ştie!

– Dă-mi!

Aştept păreri. Dacă se poate.

PS: Promit că va fi o lucrare ce va merita citită doar pe muzica lui Frank Sinatra! Aşa!

Există 17 comentarii publicate la acest articol:

 1. vienela

  Stii deja ca imi place felul in care scrii, chiar daca nu mereu parerile noastre coincid. Eu iti apreciez munca, talentul si hotararea. Si iti doresc sa ai bafta la concurs!
  Trebuie totusi sa reverifici atent textul, pentru a nu pleca din start cu greseli. Sper sa nu interpretezi gresit, dar mi-ai cerut parerea si vreau sa te ajut. Pe mine ma zgarie putin la ureche fraza aceasta: ” Gândurile-mi zboară printre miile de idei ce-mi trec prin minte.”
  In rest, ceea ce ne prezinti aici pare ok si sper sa iti aduca locul intai la concurs. Sa ne tii la curent.
  Bafta!

 2. cristina maria

  Doamna Simon a fost profesoara mea de limba romana…o doamna…
  Literar,nu pot sa te critic. acum citesc Dan Brown, Ingeri si demoni, parca seamana un pic cu stilul lui :D
  Bafta oricum, participarea este f importanta, si efortul de a scrie un text impecabil !

  1. Ciprian blogger

   Nu am cunoscut-o, insa am citit articole ceva mai vechi despre ea. O doamna cu adevarat! Dan Brown nu am citit niciodata; acum sunt in stadiul in care-l citesc pe Cioran. Deci nu-mi trebuie nimic mai mult.

 3. cristy

  Felicitari si mnult succes Ciprian!!!
  Chiar ma intrebam ce era cu pasajul asta misterios pe care l-ai postat pe FB mai devreme…)))
  Pot sa iti spun ca talent ai cu siguranta – sunt convins ca e un domeniu in care ai face treaba foarte foarte buna, si o spun la modul cel mai sincer.
  Abia astept sa vad rezultatul final si te felicit pt curaj

  MULTA BAFTA !

  1. Ciprian blogger

   Multumesc mult, Cristi. Daca reusesc sa termin si sa ma inscriu in concurs, o sa public si varianta finala pe blog. Ca sa o cititi si voi!

 4. Max Peter

  Întotdeauna când am vrut să-mi încerc puterile, să-mi dovedesc că pot face un lucru, am ales să mă implic. Aşa că nu văd de ce n-ai face-o şi tu. Îmi place cum scrii, asemenea provocări nu pot decât să te ajute.
  Îţi doresc succes şi, indiferent care va fi rezultatul, ţine-ne la curent cu „ostilităţile”… :)

  1. Ciprian blogger

   O sa vedem care e rezultatul. Va tin la curent cu toate, ca doar asa am facut mereu! Multumesc, Max!

 5. Gratian Lascu

  Mi-e jena de critica si concursurile literare din Romania. Asta ca m-ai rugat sa fiu sincer…

  Te sustin in decizia ta de a participa la concurs, merita sa incerci. Spre exemplu, eu n-am iesit in fata la nici unul la care am participat si m-au refuzat editurile pe rand. Intr-un final tot am publicat. Depinde ce vrei tu :)

  Mult succes!

  1. Ciprian blogger

   Pentru mine este primul la care voi participa. Vorba aia, niciodata nu se stie. Dar de teaserul de text ce parere ai? E ok?

  2. Gratian

   Doar tu stii daca este ok :) Depinde ce vrei sa transmiti cu fiecare text al tau, ca nu-l scrii doar de dragul de a fi scris :)

   Mult succes!

  1. Ciprian blogger

   Multumiri, Allure. Maine dimineata imi trimit lucrarea pentru inscriere. Imediat ce voi avea detalii noi le voi publica pe blog.

 6. Pingback: Mă înscriu într-un concurs de creație literară (II)

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!