Blog: este important să ai un domeniu propriu

În 2009 mi-am început drumul în online cu un blog făcut pe Blogspot, iar după o perioadă am trecut la varianta gratuită a celor de la WordPress. Undeva prin 2012 m-am mutat pe domeniu propriu, iar la scurt timp scriam despre cât este de important să ai un spațiu doar al tău, administrat după bunul plac, fără o îngrădire din partea platformelor de genul.

Unii prieteni din blogosferă mi-au ascultat sfatul, alții mi-au luat-o în nume de rău, iar alții nu m-au băgat în seamă. La zece ani distanță, o parte din ei nu mai au blogurile, o parte continuă să scrie pe Blogspot sau WordPress, iar alții au dispărut complet din peisaj.

Prin luna iunie 2014 am încetat să mai scriu zilnic pe blog, mai reveneam din când în când cu câte un articol scurt, dar niciodată nu am uitat să plătesc găzduirea pentru domeniu pentru că nu eram hotărât dacă o să mai vreau pe viitor să scriu sau nu pe blog. Iar prin 2020 mi-am dat seama că vreau să revin și să scriu cum o făceam și înainte, prin 2009-2014.

Încă am salvate imaginile folosite și materialele pe care le-am scris acum mulți ani, încă am articole indexate în Google care aduc trafic pe blog, încă am Page Rank 3 (detalii aici). Asta m-a ajutat să îmi continui activitatea, iar acum mă bucur că nu am luat-o de la început.

8 comentarii

  1. Page Rank-ul nu prea mai are valoare. Poate sentimentală. Altfel, discuția asta revine și revine. Să fii băgat în seamă îți trebuie domeniu, activitate constantă.

    • Dar nu spun că nu ajută! Și eu am început pe Blogspot, apoi am trecut pe WordPress (varianta gratuită), iar apoi am trecut pe domeniu propriu. Se numește evoluție și acum mă bucur că am trecut prin toate etapele astea pentru că am învățat ce este de capul fiecărei platforme în parte.

Ce părere ai despre acest articol?