Blog: o arhivă decentă de articole în sidebar

Credeam că este la mintea cocoșului că atunci când scrii de cel puțin doi ani și ții toată arhiva blogului în sidebar acesta va arăta ca naiba, va îngreuna încărcarea paginii și va face linia de scroll tot mai mică cu fiecare lună trecută. Dar se pare că nu. Iar blogul Academia Nae este unul dintre exemplele negative.

Există trei soluții decente pentru a afișa întreaga arhivă de articole pe blog și de a nu afecta încărcarea paginii și modul în care se prezintă un sidebar de blog:

1. Folosești pluginul Smart Archives Reloaded, îl configurezi după bunul plac şi afişezi arhiva blogului într-o pagină dedicată. Cine vrea să caute ceva intră pe pagină și este liber să își facă de cap.

2. Unele teme mai sofisticate au mai multe template-uri disponibile pentru crearea unei pagini pe blog. Printre altele există și archives pe acolo. Ai setat, publici pagina și aia e.

3. Configurezi un meniu dropdown al arhivei, îl faci să arate cât de cât bine şi îl pui în sidebar. Dacă cineva are nevoie să vadă cum scriai în septembrie 2008 poate să deschidă meniul și gata. Cam cum are Dan Dumitrescu pe blog.

2 comentarii

  1. Pe Blogspot este tipul ăla de arhivă arbore. N-am găsit niciun plugin pentru WordPress care să facă lucrul ăsta. O exista? Mă apropii și eu de doi ani de blog pe WordPress și mă gândesc să renunț la toată arhiva afișată în sidebar din același motiv expus de tine.

Ce părere ai despre acest articol?