Bateria externă Promate Energi-6, folosită câțiva ani buni, a încetat să mai funcționeze

scris de | joi, 7 iulie 2022, 18:48 | Tu ce părere ai?

Zilele trecute a încetat să îmi mai funcționeze bateria externă pe care o foloseam, aproape zi de zi, în mașină. Este vorba de o baterie Promate Energi-6 cumpărată acum câțiva ani buni de pe eMAG. Dacă nu mă înșel, prețul ei, ca produs nou, a fost undeva între 30 și 40 de lei.

De când am cumpărat-o și până zilele trecute am ținut-o, aproape exclusiv, în mașină pe post de back-up. Că poate se întâmplă să nu mai funcționeze încărcătorul auto, că poate mai am un pasager cu mine care are nevoie, că poate rămân blocat pe undeva și am nevoie să mai folosesc și telefonul, că poate merg la o plimbare câteva ore și o arunc în rucsac și tot așa.

Cu toate că nu mă gândeam, la momentul în care am cumpărat-o, că o voi folosi chiar atât de mult, bateria externă a fost utilă și chiar am folosit-o de nenumărate ori. În cei câțiva ani pe care i-a petrecut stând doar în mașină a fost folosită, de cele mai multe ori, zilnic sau aproape zilnic. Și sincer să fiu, și-a făcut treaba mai bine decât mă așteptam, cu toate că la banii pe care i-am cheltuit nu era ștacheta ridicată chiar atât de sus.

În ultima perioadă am observat că a început să se umfle, iar performanțele i-au scăzut considerabil, dar încă a mai rezistat câteva luni bune. Până acum câteva zile, când bateria externă a hotărât că și-a trăit viața și și-a dus misiunea la bun sfârșit. Acum era încărcată full, peste zece minute era complet descărcată. Acum arăta că are o treime de energie în ea, acum arăta că are aproape de 100%. Până s-a dovedit a fi mai mult inutilă decât utilă.

Ce părere ai despre acest articol?