18 comentarii

 1. Doar 95 de milioane de lei care să ne arate că nu avem bani. Și că USL-ului îi pasă de noi. Motiv pentru care s-au și gândit să fie chibzuiți. Mi se pare corect. Se cereau 95 de milioane de lei pentru trei luni de interimat. Și s-au dat. Ce a fost mai important pentru ei s-a rezolvat.

 2. Domnul Băsescu spunea după ce a fost ales că este conștient de foarte mica distanță obținută față de contracandidat. Și că i-a ciuruit. Eu nu cred că a rămas în continuare conștient. De aia s-a fript acum. Mai bine zis de aia este ciuruit el acum.

 3. Eu zic că a mai prins culori în obraji. Dar nu îmi place tipul de caractere negre pe care le-ai folosit în rândul unu și doi. Sunt prea seci, prea ca la Miliție, mă înțelegi.

  Am acum la mână niște documente ale Circumscripției Financiare Vatra Dornei din perioada 1941-1944. Foarte interesante! Au fost descoperite întâmplător în peretele Muzeului de Etnografie din Vatra Dornei când s-au montat termopanele. Am lucrat vreo două zile să le aranjez estetic. Erau cam mototolite și pline de praf. Azi nu am făcut nimic altceva decât să le citesc cu atenție pentru a îmi crea o imagine de ansamblu. Pregătesc niște articole pentru Monitorul de Dorna după ce i le arăt și lui Mihai Cioată. Dacă vii zilele astea prin Dorna să îmi spui și ți le arăt. Ne putem întâlni la muzeu, unde stai liniștit să te uiți peste ele.

  • Și mie mi se par puțin exagerate primele două rânduri de sus. Însă nu știu ce să le fac. Am încercat în fel și chip să le modelez, dar nu mi-a ieșit mai nimic. Deocamdată le las așa până mă mai fulgeră ideile.

   Pentru documentele alea cred că vin sigur până în Dorna. Numai bine îți aduc și cărțile alea și tot ce mai am de la tine. O să scriem și pe blog despre ele. Aștept să le văd. Nu poți rezolva cumva să ajungem în podul Gării Băi? Sau în magazia de documente a Gării Mari? Am văzut câte ceva pe acolo. Dar discutăm în privat mai multe.

 4. Putem ajunge oriunde. Trebuie doar să ne facem prieteni cumva pe acolo. Adică trebuie multă diplomație și vreo două hârtii potrivite. Fiindcă ziceai de CFR, știu o clădire unde sunt depozitate arhive, dar nu am reușit deloc să sparg zidul lui „nu am timp”. Clădirea este pe varianta spre Argestru, în apropiere de podul peste Dorna din spatele Gării Mari. Despre aia vorbești?

  • Hai să începem să explorăm clădirile din Dorna. Putem găsi multe. Gara Băi, Casa Vladimir, Gara Mare, anumite case vechi din tot orașul, poduri și altele. Cred că știu despre ce clădire vorbești, însă nu la aceea mă refeream. Există o construcție din lemn lângă Gara Mare, cum ieși din oraș. Prin ferestrele vechi se văd teancuri întregi de dosare.

 5. Ne vedem și vorbim. Se pare că orașul nostru devine foarte mare. Zilele astea sper să prind o portiță spre arhivele primăriei. Fac tatonări.

Ce părere ai despre acest articol?