Aventuri cu Poșta Română #1

Am scris acum câteva zile despre coletul cu o baterie externă pentru iPhone pe care trebuia să îl primesc în cel mult două săptămâni de la data plasării comenzii pe DealeXtreme. A sosit într-o lună, dar nu asta este problema.

Vineri am primit de la poștaș avizul prin care eram anunțat că pachetul a ajuns în Suceava, la Oficiul Poștal 1. Nu au trimis coletul până acasă pentru că este sosit din străinătate, din Singapore mai exact, și trebuia plătită vama și taxele poștale și verificat conținutul coletului în prezența mea.

Pentru cei care locuiesc în Suceava sau în apropiere nu ar fi o problemă, dar pentru mine, care stau în Vatra Dornei, la 126 de kilometri distanță, este o povară. De ce trebuie să fac 252 de kilometri și patru ore dus și întors ca să ridic un amărât de colet? Pentru că Poșta Română s-a gândit să facă un singur Oficiu Poștal pentru colete externe în tot județul?

Nu era mai bine dacă făceau Oficii Poștale pentru colete externe în fiecare oraș din județ? Sau să facă un ghișeu pentru treaba asta în fiecare oficiu existent. Așa, din respect pentru clienți.

9 comentarii

  1. Îmi aduce aminte de bancul cu omul din Vișeul de Jos care voia să ajungă la Sapporo, unde era Olimpiada de Iarnă din 1972. S-a dus în gară și a cerut un bilet, iar vânzătorul i-a zis că nu știe cum și că îi dă un bilet până la Cluj și se descurcă de acolo. La Cluj nu au știut cum e cu Sapporo, dar au zis că îi dau până la București și se descurcă mai departe. La București au zis că nu știe nimeni cum să ajungă la Sapporo, dar că îi dau până la Tokio, de unde se descurcă el. Până la urmă ajunge omul la Sapporo, vede olimpiada și vrea să se întoarcă. Ajunge la gară și cere un bilet ca să se întoarcă la Vișeu. Iar vânzătorul de acolo îl întreabă: „Unde, la Vișeul de Sus sau la Vișeul de Jos?”.

    • Păcat că site-urile de talia DX nu aleg să lucreze cu Fan Courier. Mai dai 20-30 de lei în plus, dar știi că nu îți pierzi timpul pe drumuri și primești coletul mai repede.

  2. Mă mir că se mai discută încă de Poșta Română. Credeam că toată lumea apelează la curierat în ziua de azi având în vedere că sunt tot mai multe societăți. Să nu mai zic că majoritatea sunt destul de serioși. Dar na, este o părere și nimic mai mult.

    • Nu am ce face. Atât timp cât comanda vine din altă țară, Poșta Română trebuie să facă vama și să se ocupe de tot.

Ce părere ai despre acest articol?