Atunci când, teoretic, dormi

scris de | duminică, 6 mai 2012, 02:08 | 17 comentarii

Sau de ce merită să te trezeşti la ora cinci dimineaţa. Motive testate, care chiar au adus rezultate pozitive.

Înainte să mă etichetaţi drept nebun, pot să vă spun faptul că pentru prima dată, fără influenţare (călătorii, de exemplu), mi-am pus ceasul să sune la ora cinci fără cinci minute, dimineaţa! Nu întrebaţi de ce, pur şi simplu doar; am văzut, seara normal, un film în care era unul, de avea un telefon şi îl punea să sune mai dimineaţă decât dimineaţa obişnuită a tuturor celorlalţi. Îşi bea liniştit cafeaua, alerga singur şi nederanjat de nimeni pe străzile oraşului, privea răsăritul, citea, mânca în linişte, se îmbrăca fără grabă şi alte chestii, care ar trebui să fie la ordinea zilei; perfect normale. Plus că pleca fără griji la muncă! Şi fericit.

Am zis să încerc şi eu; am fixat alarma şi m-am pus la somn. Am reuşit să mă şi trezesc, ceea ce e de admirat. Sincer. Să vă mai spun cât de adevărat era filmul acela? Am avut timp de orice am dorit:

– mi-am făcut, în linişte, un ceai;
– l-am băut ascultând muzică de relaxare;
– am parcurs blogurile preferate;
– am citit câteva pagini din cartea proaspăt începută, „Îngerul de la fereastra dinspre apus”;
– am privit răsăritul;
– am ieşit la o mică plimbare în roua dimineţii;
– am vizionat două episoade din Prison Break;

La ora opt mi-am intrat în activitatea cu care eram obişnuit. Adică am revenit cu picioarele pe pământ; ai mei se treziseră, agitaţie peste tot, dar parcă eram mai liniştit ştiind că am făcut toate lucrurile pe care mi le doream să le bifez dimineaţa. Şi asta în timp ce, teoretic, dormeam.

Concluzie: viaţa poate fi şi frumoasă; contează doar să îţi doreşti asta!

Există 17 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian Pardău blogger

   Si eu sunt pe fuga dimineata! Tocmai din acest motiv am ales sa fac un astfel de test. Ai grija, insa, cu ora de culcare!

 1. silvius 210

  Frumos, si la ce sezon esti ?:))
  Te-ai nimerit sa scrii articolu si eu alalta ieri am plecat de acasa la ora 5 dimineata, doar asa ca sa mai vad si eu Bucurestiul altcumva si parca esti intr-o alta lume.In piata unirii care este de obicei plina de oameni era o singura persoana pe tot trotuarul plus mine nu imi venea sa cred :))

  1. Ciprian Pardău blogger

   Asta e si farmecul. Auzisem pe cineva din Bucuresti care spusese ca daca iesi din casa la ora sase dimineata nu mai recunosti orasul. E pustiu!!

   Referitor la Prison Break, imediat termin sezonul 2; mai am doua sau trei episoade din el.

  1. Ciprian Pardău blogger

   In dimineata urmatoare ma voi trezi din nou la ora cinci. Am de gand sa fac ceva sport inainte de a incepe activitatea! Ce inseamna un program haotic? :D

  2. ideisiidei

   lucruri mici, marunte (care dau sens vietii) dar facute la o ora nepotrivita si mult prea multe nimicuri care-si fac loc in programul obisnuit la cele mai nepotrivite ore

  3. Ciprian Pardău blogger

   Daca stau bine sa ma gandesc, iti dau dreptate. Mereu cand ma trezeam la ora opt nu aveam timp de mai nimic, cu toate ca imi incepeau cursurile la ora 12. De ce nu incerci si tu ora cinci? :D

  4. ideisiidei

   pai incerc, alarma de la ambele telefoane e setata pe la 04:40 a.m. zilnic dar ora la care adorm nu-mi permite sa ma trezesc mai devreme de 07:30 – 8:00

 2. Stefania

  Si eu Ciprian, fara sa vad filmul, ma trezesc cu cel putin o ora inainte de-a pleca sa serviciu si caut in asa fel incat sa ajung acolo cu cel putin 15 minute inainte de program. Si ma simt foarte bine si-mi fac treaba linistita! Nu sunt absolut defel stresata. Si niciodata nu ma enervez.

  O zi minunata iti doresc, Ciprian! :)

 3. Radu

  Eu aș dori să se dea o lege să se mute cursurile de la 6 dimineața :D.

  Cu cât încep mai devreme se termină mai devreme și deci ai ziua mai lungă :)

  Da, e foarte fain să te trezești dimineața, dar dacă lucrezi până după miezul nopții în fiecare zi, nu prea mai ai chef să te trezești la 5 ca să te relaxezi până la 8 când începi programul.

  Cred că tu dormeai prea mult… :P. Acum câțiva ani făceam și eu așa. E foarte fain să vezi câte chestii faci tu până ce restul lumii se trezește. Străzile sunt mai goale, e foarte fain să vezi lumea cum merge la muncă somnoroasă.

  În sfârșit am reușit și eu să trimit un comentariu.. bătaie de cap cu acest cont WP

  1. Ciprian Pardău blogger

   Scuze pentru faza cu comentariile; nu stiu care este problema. Probabil asa se intampla cu toate blogurile pe WP. In legatura cu orele de la 6 dimineata cred ca as fi de acord. Ar fi frumos sa termini la 12 si sa ai restul zilei libere; plus ca acum se intuneca aproape de 22. Succes!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.