Atunci când proprietarul nu își vrea lucrurile pierdute înapoi

Au trecut două săptămâni de când am găsit prin oraș un carnet de sănătate pentru un animal de companie, un câine ciobănesc mioritic născut în anul 2014. Este microcipat, cu vaccin și tratamente antiparazitare făcute la medicul veterinar și cu toate datele consultărilor trecute în carnet. Așa arată:

Pare să fie un document serios, fapt pentru care iau numărul de telefon al proprietarului și sun ca să îi spun că am găsit obiectul pierdut. Îmi mulțumește pentru că nu l-am aruncat și că l-am sunat. Îmi spune că vine a doua zi dimineață să îl ia de la mine de acasă. Iar de atunci și până acum au trecut două săptămâni. Azi caut iar numărul de telefon și sun din nou. Dar nu a mai răspuns.

Și nici până în momentul de față nu a mai sunat înapoi.

Iar acum am o dilemă. Câinele pare îngrijit, cu tratamente și vaccinurile făcute, care au costat bani, cu carnetul semnat și ștampilat de mai mulți doctori veterinari, cu datele proprietarului notate, inclusiv adresă, CNP și număr de telefon. Toată treaba pare serioasă. Atunci de ce nu mai vrea să îl recupereze?

17 comentarii

  • Dacă aș avea un câine și aș ști că am nevoie de acel carnet de sănătate la fiecare vizită medicală a câinelui aș dori să îl am acasă, nu la persoana care l-a găsit pe stradă acum nu știu când.

  • Doru, nu cred că există vreun om care să se gândească vreodată că i-ar fi mai bine dacă ar scăpa de carnetul de sănătate al câinelui. If you know what I mean.

 1. Am avut și eu o experiență asemănătoare recent. AM găsit o agendă prin Cluj și l-am sunat pe om. A zis că vine să o ia de acasă de la mine, dar și acum o am pe birou.

 2. Zic să mai aștepți un pic. Poate, poate vine după el. Este păcat, dacă tot l-ai găsit, să îl arunci.

 3. Așa sunt unii. Le place să se lase așteptați. Zic să îl păstrezi pentru că odată și odată o să aibă nevoie de actul acela.

 4. Poate că este plecat omul în concediu. Zic să mai aștepți puțin și să încerci să îl mai contactezi. Sau, dacă ai drum, lasă carnetul de sănătate la cabinetul medicului veterinar.

  • Este o idee bună să îl las la cabinetul medicului veterinar. La asta nu m-am gândit. O să încerc mâine.

 5. Suntem aproape de mijlocul lui iulie. Oamenii sunt în concedii, pleacă la mare și merg în excursii. Cum crezi că îi pasă acum de carnetul unui câine?

 6. Poate că a „scăpat” de câine și nu îi mai folosește carnetul. Se practică așa ceva și prin țări străine. Ce să mai spunem de România.

Ce părere ai despre acest articol?