Arde, uite cum (încă) arde Bârnărelul

scris de | duminică, 29 aprilie 2012, 20:04 | 25 comentarii

Ora 13:48. Mă sună Alki, eu fiind la un grătar cu prietenii pe platoul Runc (din Vatra Dornei, pentru necunoscători), abordându-mă, direct, el ştiind unde şi ce fac, cu următoarea replică:
– Bre, unde faci grătaru` ăla, că arde Bârnărelul!!!
– Arde? Ce arde? Lasă că mă uit imediat.

Şi, ghiciţi, nu m-am uitat. Nu mi-ar fi fost deloc greu; dacă mă deplasam 15 metri de locul în care grătarul sfârâia, vedeam o panoramă de toată minunea către incendiu. Lasă că s-au uitat restul şi pentru mine. Eh, ce face o bere rece, câţiva mici fierbinţi şi o mulţime de prieteni din om. Abordându-vă direct, pe scurt, o mare parte din pădurea de pe dealul cartierului Bârnărel, la ora aceea, ardea. Nu că acum, ora 19:25, totul ar fi rezolvat. Încă de la orele amiezii zeci de jandarmi, poliţişti, brigadieri, vânători şi alţii din categoria serviciilor publice, au fost repartizaţi în zonă, ca la români, după cum ne informează, pe căi onlineristice, El-Taher Alfi:

Aruncând o privire şi pe VatraDorneiLive, aflăm faptul că incendiul a fost pornit, după cum era de aşteptat, de către turişti aflaţi în trecere. Grătărari, pe limbă comună. Some pictures:

Dacă s-a ajuns la o asemenea situaţie, clar a fost vorba despre inconştienţi plecaţi cu grătarul în spate şi berile în plasă. Punem pariu că gunoaiele au rămas acolo, după ce şi-au terminat treaba? Noroc de incendiu, se mai curată şi pădurea de doze de alcool, pungi de Chio şi cutii de prezervative.

Bree ăştia, dacă tot vă arde de stat cu burta la soare, adunaţi mizeria după voi, stingeţi focul, asiguraţi-vă că l-aţi stins, luaţi-vă lupă şi mai uitaţi-vă o dată, iar apoi puteţi pleca acasă bucuroşi de faptul că aţi poluat fonic jumătate de cartier de blocuri cu ritmurile voastre, cunoscute drept ca şi manele. Si capisce (google translate)??? Bun.

Există 25 comentarii publicate la acest articol:

 1. Andrei

  Ieri pe la orele 15 ma aflam sus la capatul partiei Veverita. De acolo se vedea un foc maricel in zona incendiului de azi. Focul a durat pana tarziu in noapte. Aproape sigur focul a fost abandonat nestins .
  DIN EXPERIENTA sunt sigur ca este vorba de copii sau ceva adolescenti cu bere in cap , ca tot se poarta obiceiul asta nefast la Dorna printre ei.

  1. Ciprian Pardău blogger

   Uite o informatie ce ar trebui citita de toate agentiile de presa ce au spus public faptul ca incendiul a pornit astazi in jurul orei 12:50…

  2. cosmin

   Am fost azi sus pe Barnarel la incendiu. Focul a pornit azi in jurul orei 13. A pornit de la un gratar nesupravegheat . Chiar faptasul a sunat la 112 si a anuntat.

  3. Ciprian Pardău blogger

   Atunci, daca chiar este adevarat faptul ca cel care a pornit incendiul a sunat azi la 112, tind sa cred ca ceea ce a vazut Andrei aseara au fost, sper, doar cateva focare ce s-au stins in noapte! Ce sa spun??

  1. Andrei

   Mai mult de zece focare acum la distante de sute de metri intre ele . Doua focare sunt absolut imense , vad aceasta de la mai mult de sase km.
   Am observat lumini de lanterne puternice in partea inferioara a incendiului. Sigur ca oamenii de acolo sunt sleiti de putere.
   Am facut armata la pompieri si stiu ce inseamna acest tip de incendiu. Fumul te poate ucide cu usurinta iar sa lupti cu masca pe figura este epuizant.

  2. Ciprian Pardău blogger

   Apreciez informatiile, Andrei. Imi pare sincer rau de faptul ca nu am putut fi acolo pentru a realiza cateva fotografii…sa speram ca totul va fi bine!

  3. Andrei

   Am observat lumini de lanterna in partea superioara a incendiului. Baietii au lanterne puternice deoarece atunci cand bat in sus se observa fumul. Nu doresc nimanui sa fie in pielea lor.
   De asemenea am observat doua noi focare dar mult spre vest.
   Incendiul nu va fi nicidecum stins in aceasta noapte.
   Dupa aceea supravegherea zonei va dura multe zile .

 2. danut

  Singurii pe care ii vedeati cu lanternele aprinse in noaptea trecuta erau padurarii le la ocoalele silvice din zona cu care am petrecut toata noaptea aici langa foc.bietii pompieri la asa un incendiu intra in panica…si tot padurarii au fost primii care au anuntat si localizat incendiul…asta asa ca sa fie lumea informata,sa nu se faca confuzii..:)).la ora asta incendiul e aproape stans,sa speram ca nu va mai fi vant astazi

  1. Ciprian Pardău blogger

   Ii inteleg pe padurari, sincer, era si greu sa localizeze un incendiu vizibil de la 6 km distanta ;) Si daca este sa ne luam dupa spusele tale, nu putem decat sa ne bucuram de faptul ca incendiul este aproape stins…daca nu, atunci vom asculta doar sirene inca o zi!

  2. danut

   Si eu teinteleg daca nu stii ce inseamna aia localizare…:))

  3. Ciprian Pardău blogger

   Eu eram sarcastic doar. O localizare a focarului nu inseamna sa ajungi in zona in care are loc incendiul, ci sa localizezi punctele forte ale acestuia astfel incat sa poata fi stopat cat de repede posibil si prin cat mai putin efort. ??

 3. Sandu

  Alfi pompierii sunt chemati in sprijin ei sting focul din casele oamenilor nu se ocupa cu foc de padure sau pajiste.Si sa stii ca nu e o meserie usoara.

  1. Ciprian Pardău blogger

   Stim foarte bine faptul ca a fi pompier nu este o meserie deloc usoara. Tipul era doar ironic si putin realist. Pana la urma fiecare isi exprima punctul propriu de vedere ;)

 4. Ionut

  Atata agitatie pentru niste crengi parlite… nu pompierii au stins incendiul, nici cei de la silvic, eu cu puterea mintii am fost…

  1. Ciprian Pardău blogger

   Sincer, imi pare rau! Daca nu se defriseaza, se da foc. Uite asa stim noi sa ne protejam teritoriile!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.