Apropo de certificatele energetice

scris de | joi, 22 ianuarie 2015, 20:40 | 2 comentarii

Un certificat energetic este un document pe care proprietarul sau administratorul unei clădiri, apartament sau casă este obligat să îl pună, în copie, la dispoziția potențialului cumpărător sau chiriaș, tocmai pentru ca acesta să știe dinainte care este performanța energetică a imobilului pe care urmează să îl achiziționeze sau închirieze.

Pentru obținerea unui certificat energetic poți apela la băieții de la avizez.ro, care au printre ei doctori ingineri cu experiență, care știu despre ce vorbesc. Un astfel de certificat se poate obține într-o zi, la un preț nu foarte mare, având în vedere că suma cheltuită o poți considera o investiție pentru vânzarea sau închirierea apartamentului, garsonierei sau casei. Ca idee, pentru o garsonieră prețurile urcă până la 180 de lei, iar pentru un apartament cu cinci camere se poate ajunge până la 250 de lei.

Și apropo de asta, unchiu-meu pățise o fază comică legată de un certificat de acest gen. După ce îi fusese spart apartamentul cu trei camere pe care îl avea în Drumul Taberei, dintr-un bloc din apropiere de parcul din zonă, și-a pus ușă metalică și-a că trece și asta. Problema a fost că după vreo jumătate de an s-a trezit cu ușa deschisă cu-o rangă și cu un laptop și câteva telefoane lipsă.

Așa că a hotărât că e timpul să își facă bagajul și să caute alt loc în capitală, care să fie și mai aproape de biroul firmei de taxi pe care o deține. A scos apartamentul la vânzare, dar când să facă dosarul cu actele, i s-a spus că are nevoie și de certificatul energetic și că e obligatoriu prin lege să facă rost de el și să îl pună la dispoziție oricui vrea să cumpere.

S-a pus frumos la birou și a căutat pret certificat energetic, certificat energetic romania, apoi certificat energetic bucuresti, dar nu a găsit nimic pe veveveuri. Dar a aruncat câte o întrebare pe ici, pe colo și a dat de sediul unei firme care se ocupă cu treburile astea. A rezolvat frumos frumos cu certificatul, dar când să i se aducă acasă, nu mai era găsit de poștaș, iar un tip care vroia să vadă apartamentul, nu putea să o facă fără raportul energetic.

Nu am idee dacă a vândut apartamentul acela până la urmă, dar știu sigur că s-a mutat, iar acum are un apartament cu patru camere în Șoseaua Mihai Bravu.

ziar

Există 2 comentarii publicate la acest articol:

  1. Fărcaş Gelu Dănuţ

    Eu am adunat firmele din domeniul certificatului energetic intr-un catalog online. Firmele sunt organizate pe judete si profilul fiecarei firme contine doar datele importante (printre care si cele de contact). Inscrierea noilor firme pe website este gratuita si dureaza un minut, completreaza doar un formular pe site si datele ajung la mine.
    Sper ca acest lucru sa va fie util.

  2. Catalina

    Din cautarile pe internet am gasit o echipa de auditori energetici, grad 1 care elibereaza certificate energetice la cele mai mci tarife, cel putin asa am observat eu analizand piata. Am fost foarte multumit de serviciile lor.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!