Amintiri dintr-o zi de luni dimineața

scris de | luni, 23 iulie 2012, 11:18 | 14 comentarii

Luni. Ora unşpe. De abia m-am trezit, defapt de abia mi-am deschis ochii; din pat încă nu m-am putut ridica! Am făcut în aşa fel încât să îmi pot lungi mâna, iar mai apoi, cât să pot deschide computerul şi să mă pot întoarce cu faţa la pernă. Relaxat, însă cu ochii puţin în ceaţă, dau play celor de la Beatles (Here comes de sun, prima piesă). Nu ştiu dacă v-am mai spus, însă în fiecare dimineaţă, chiar şi înainte de cafea, ajută foarte mult să asculţi melodii în ton cu atmosfera din cameră. În fine. Trag tastatura pe pernă şi încep să scriu. Pe versurile lui Lennon, „Here comes the sun, and I say, It’s all right”, las imaginaţia să zburde către crearea unui titlu în oarecare legătură cu starea de spirit ce m-a trezit şi dau frâu liber degetelor peste litere: Amintiri dintr-o zi de luni dimineaţa. Nu că nu l-aţi fi putut citi şi ceva mai sus… Cu alte cuvinte, bună dimineaţa, dragilor.

De final, unul dintre cele mai bune titluri care ar putea fi folosite pentru o carte pur românească: Nea Costică, bărbatul Angelei. Doar pentru că imaginaţia îşi intră-n mână atunci când nu prea mai ai nevoie de ea!

PS: Doar douăşpe grade celsius afară. Brrrââârrr!!

Există 14 comentarii publicate la acest articol:

 1. Intuneric

  Inceputul total nefericit („Luni. Ora unspe. De-abia m-am trezit[…]”) m-a facut sa te urasc profund, cu toata intensitatea de care este capabil un om trezit cu patru ore mai devreme si plecat la munca.

  1. Vladimir

   Adica nu foarte intens, ca pariez ca dormi pe tine :)). Eu uite, daca inchid ochii, vad fragmente din filmul de aseara si simt asa o leganare pacatoasa si cand trece senzatia… am imprimate taste pe obraz….

  2. Ciprian

   Eu chiar acum vizionez un film; asa ca nu prea am cum sa visez secvente din cel de aseara! Sic! :)

  1. Ciprian

   Cafea beau doar ocazional. Nu vreau sa devina o dependenta, ci doar un moft fin:)

  2. Vladimir

   Moft care se va ruina in prima sesiune! :P Dar nu ma lasa sa te deprim…hehehe.

 2. Ionut

  In timpul vacantelor, la fel ma trezesc si eu indiferent de zi(si in loc de Beatles dau drumu la vreun rock sau vreun Bitza), dar in timpul scolii… Lunea si Vinerea este cel mai greu. Inainte si dupa pauza de 2 zile sa te intorci la scoala… Un adevarat chin!:))

  1. Ciprian

   12 grade au fost dimineata. Pe la ora 13, 14 au fost vreo 28 de grade!
   Frig totusi…

 3. Dana Raquel Bryant

  Hehe I see that you are doing good buddy, lot’s of good articles. It would be good for you if you could invest in some ads you know, your Google rankings would be better probably. If your budget is tight, try to find other blog owners in similar niches and exchange links. Your blog looks like something that can do it big, it would be a shame if the people don’t see it ;) Have a nice day

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.