Am lansat cumsafacem.com

scris de | marți, 6 noiembrie 2012, 21:33 | 18 comentarii

Cumsafacem.com este primul meu proiect în online, bineînţeles primul imediat după blogul pe care scriu deja de aproape doi ani de zile. Reprezintă însă prima idee măreaţă pe care am reuşit să o şi pun în mişcare, alături de o investiţie de aproape 100 de euro (pentru început), de o echipă dedicată şi de zeci de ore de lucru.

Acest site, de asemenea, este şi principalul motiv pentru care am lipsit din spaţiul online, inclusiv de pe blog, în ultimele cinci zile, punând la calcul şi weekendul. Cel mai dificil a fost să lucrez în html-ul temei. Deoarece e luată de pe un site american de design (gratis, versiunea beta), avea implementate alte linii de cod ale html; linii pe care, personal, nu le-am mai întâlnit.

Am tradus complet template-ul în limba română, am şters footer-ul din simplul motiv că era inutil şi am implementat un nou plugin de numărare şi afişare a paginilor. Cel pe care îl folosea tema avea un mic bug care nu mă prea mulţumea. Ce să-i fac, pretenţiile astea…

Ceea ce aduce complet nou pe piaţa românească este metoda prin care lucrează formularul de căutare din interiorul siteului. Dacă ai un device de comunicare conectat la computer, folosind micul microfon afişat în partea stângă a butonului de search de pe site, poţi să dai o comandă vocală de căutare. De exemplu, dacă vrei să cauţi articole pe tema „timp liber”, dai click pe microfonul acela micuţ şi spui timp liber. Apoi siteul caută automat în baza de date toate articolele care au în taguri, în conţinut sau în titlu cerinţa impusă de tine.

Din câte ştiu şi din câte am reuşit să aflu, acest sistem de căutare nu mai este prezent în nici un alt site românesc sau funcţional pe teritoriul României.

Nişa pe care am pornit proiectul este relativ prost dezvoltată în mediul online românesc, lucru ce nu mă poate face decât bucuros! Într-un timp scurt, să spunem trei, patru luni de zile, am şansa de a controla un procent destul de mare din piaţa de desfacere a căutărilor „cum să…”.

La metodele de monetizare a întregului site încă nu m-am gândit prea serios, însă vă pot spune că o să încerc, pe cât posibil, să evit AdSense-ul sau companiile de vânzări diverse ce oferă comision de pe urma tranzacţiilor efectuate (2parale, emag, etc.). Cu ajutorul echipei pe care o am alături, important este să pun preţ în primul rând pe conţinut. Privilegiile vor veni singure!

Momentan, mă bucur de faptul că siteul a ajuns la o medie de 100, 150 de vizitatori unici zilnic, cifre deloc de neglijat având în vedere nici cele 30 de zile de când a fost pornit totul. Google-ul deja a indexat pagini în căutările sale, Alexa a aflat de noi şi deja avem şi câţiva cititori fideli.

Ce pot să mai spun, uraţi-mi succes! :)

PS: Cine mă poate ajuta cu mențiuni pe blogurile personale?

Există 18 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian blogger

   nu stiam de el. ideea e ca foloseste aceleasi linii de cod ca si tema siteului pe care l-am lansat eu.

  1. Ciprian blogger

   L-am vazut mai de dimineata. Am adaugat linkul in pagina de pe site: Mentiuni in mediul online.

 1. Claudiu

  Fa un Keyword Research ca sa vezi exact de cate ori e cautat „cum sa” sau „cum sa facem” in Romania si care-i concurenta.

  Daca ai nevoie de expert seo, analiza si monitorizare, iti fac reducere :)

  1. Ciprian blogger

   Claudiu, lasa-mi un pret pe mail si cateva detalii: cat dureaza procesul de realizare a raportului, timpul operatiunilor si ce mai trebuie sa stiu.

 2. Catalin

  Foarte draguta ideea si felicitari. Dar la mine are o problema…isi da refresh in permanenta. Intra intr-o bucla si nici macar scroll nu pot sa dau. La 2 secunde isi da refresh. Spor la treaba. :)

  1. Ciprian blogger

   Se intampla dimineata! Lucram la un plugin pe care il implementam in codul html si faceam cateva teste. Acum ar trebui sa functioneze. Am incercat de pe o multime de ip-uri diferite si nu sunt probleme. Sper doar sa nu fie o problema locala din computerul sau sistemul tau.

  1. Ciprian blogger

   Tocmai acesta este si motivul pentru care am ales sa pornesc intregul proiect. Cu toate ca exista o multime de siteuri incepute, foarte putine si-au pastrat mersul pe o lunga perioada de timp.

 3. Pingback: Ce părere aveţi despre furtul de articole?

 4. Shtrumphu

  Imi place ideea site-ului. Problema e ca primesc 404..daca rezolvi trimite-mi un PM cu un advertorial, il public pe gratis. Cred ca ar trebui sa continui, lumea e mereu interesata si are nevoie de tutoriale.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.