Atunci când Akismet își face treaba! Bine.

scris de | miercuri, 31 octombrie 2012, 11:00 | 12 comentarii

În fotografia din partea dreaptă puteţi vedea un print screen al panoului de control al blogului făcut acum câteva minute. L-am pus în articol pentru a putea dovedi afirmaţiile pe care urmează să le fac puţin mai jos.

Vreau ca fiecare persoană ce deţine şi scrie pe un blog, fie ea la început sau cu ceva mai multă experienţă, cu comentarii puţine sau cu duzina, să privească imaginea. Mai exact, citiţi numărul de comentarii aprobate, iar apoi urmăriţi şi numărul de spamuri de care m-a scăpat Akismetul. Iar pentru ca ideea să aibă un contur şi mai bine definit, vă pot spune că am instalat Akismetul în urmă cu exact 58 de zile. Adică în aproape două luni, pluginul ăsta micuţ m-a scutit de la o treabă imensă.

Voi, bloggeri, ce veniţi din urmă şi care aveţi pretenţii la limita cerului, păstraţi-vă blogurile alea curate şi mai ştergeţi comentariile spam. Nu vă prea ajută!

Adevărul e că există o grămadă de oameni care scriu şi pe Blogspot. Iar din punctul meu de vedere nu e un lucru prea bun, cu toate că Google îţi oferă mai multă protecţie, un panou de control mult mai simplu (părerea voastră) şi alte chestii d-astea. Păcat că nu vă oferă măcar câteva teme prestabilite cu un aer de premium sau un progrămel care să mai reducă din comentariile idioate, că-n rest search-ul google vuieşte de căutări de coduri html pentru blogger…

Există 12 comentarii publicate la acest articol:

 1. Max

  Să ştii că şi Blogger are părţile lui bune şi te scuteşte de multe chestii administrative care îţi mănâncă timp.
  Nu îi iau partea, dar pentru cineva mai ocupat este foarte bun.
  Pe partea de teme, există foarte multe gratuite, cu un aspect foarte atractiv (sunt vreo două portaluri dedicate pentru aşa ceva).
  Atâta timp cât nu mă interesează competiţia (că pe felia mea destul de mică chiar n-am cu cine să mă „bat”), nici măcar nu-mi fac probleme. Am început deja să am mai mulţi cititori şi abonaţi din străinătate decât din ţară.
  Şi WordPress-ul este bun (siteul firmei îl am pe WordPress), dar îţi ia mai mult timp pe partea de administrare.

  1. Ciprian blogger

   Max, nu vreau sa insinuez ca Blogspot e slab lipit pamantul, ci doar ca nu are complexitatea pe care o ofera WP. Ca, pana la urma, si eu am inceput cu Blogger. Referitor la teme si designuri nu cred ca vorbim despre acelasi lucru. WP-ul are vreo 300 de teme create de el; teme pe care le poti accesa direct din platforma, in timp ce Blogger are si el, dar pe alte siteuri si trebuie sa te obosesti cu rar, download, upload, instal, etc.

   Iar ca sa inchei, WP-ul este grozav imediat dupa ce treci de primii pasi de administrare. C-am avut si eu dificultati la inceput, dar intr-o luna cel mult, l-am invatat de ziceai ca-i drumul zilnic catre liceu.

  1. Ciprian blogger

   Crezi ca te pricepi destul de mult incat sa rezolvi una dintre problemele pe care le are template-ul pe care-l folosesc eu? Adica: la finalul fiecarui articol, imediat dupa butonul de facebook, apare un spatiu pana sa ajunga la linia de delimitare intre comentarii si spatiul articolului.

   Si nu stiu ce sa-i fac sa dispara!

  2. Ciprian blogger

   Pai e un spatiu acolo. Se vede si in print screen-ul facut de tine! Eu, asa cum e normal, as vrea ca butonul sa fie exact deasupra liniei de delimitare.

   Si-n plugin nu stiu ce sa-i fac :D

 2. Dana

  Mi-am instalat Akismet de la inceput. L-am siupgradat de vreo doua, trei ori pana acum. Si, totusi, de la o vreme nu-si mai face treaba. Daca pana acum vreo trei luni, ii mai „scapa” un spam, doua, ieri am reusit sa gasesc 37 de spamuri intrate de pe o zi pe alta. Pe care le-am sters manual.

  1. Ciprian blogger

   Dana, acum vezi ca exista in rubrica de Setari o fila speciala doar pentru Akismet; parca la comentarii. Acolo iti setezi cuvintele care iti doresti sa nu apara niciodata intr-un comentariu. De exemplu injuraturile. Stai si tu o ora cum am facut eu, te gandesti la toate cuvintele inutile, le scrii acolo si salvezi.

   Asa Akismet o sa iti stie preferintele si-o sa te ajute si mai mult.

   Iar ca o ultima smecherie, tot din setari -> comentarii poti sa ii spui Akismet-ului ca acele comentarii care contin cel putin un link sa intre automat in spam. Asa eviti cam 95% din probleme. Dar decat deloc, cum ai patit tu!

 3. nelucraciun

  La multi ani!
  Uite, eu am un blog pe wordpress.
  Pe blogurile WordPress si pe cele nominale pot comenta fara probleme.
  Insa pe blogurile Blogspot ma lasa sa scriu comentariul si cand ii dau publicare imi spune ca se publica sau ca va fi publicat, dar nu, comentariul nu ajunge unde trebuie, dispare. Ce sa fie?

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.