Atunci când Akismet își face treaba bine

În imaginea de mai jos se poate vedea un printscreen din panoul de bord al blogului făcut acum câteva minute. Îl pun în articol drept dovadă a celor pe care urmează să le scriu.

Fiecare persoană care deține și scrie pe un blog, fie că este la început sau că are ceva experiență, fie că are comentarii puține sau cu zecile în fiecare zi, trebuie să vadă această imagine. Mai exact, trebuie să se uite la numărul de comentarii aprobate, iar apoi la numărul comentariilor de tip spam de care m-a scăpat Akismet.

Iar pentru ca ideea articolului să aibă un contur și mai bine definit trebuie să menționez că am instalat Akismet în urmă cu 58 de zile. Ceea ce înseamnă că în cele aproape două luni, modulul ăsta m-a scutit de la o treabă de proporții.

Iar asta trebuie să fie o învățătură de minte pentru toți cei care au bloguri. Și să înțeleagă că trebuie să păstreze blogurile alea cât mai curate posibil. Și să mai șteargă din comentariile alea spam peste care dau tot mai des în perioada asta.

Există o grămadă de oameni care scriu și pe Blogspot, iar din punctul meu de vedere nu este un lucru prea bun, cu toate că Google oferă mai multă protecție, un panou de control ceva mai simplu și tot felul de alte lucruri. Păcat că nu oferă și câteva teme prestabilite cu un aer mai premium sau un plugin care să mai reducă din comentariile idioate de tip spam.

12 comentarii

 1. Să știi că și Blogspot are părțile lui bune și te scutește de multe chestii administrative care îți mănâncă timp. Nu îi iau partea, dar pentru cineva mai ocupat este foarte bun. Pe partea de teme există foarte multe gratuite, cu un aspect foarte atractiv. Sunt vreo două site-uri dedicate pentru așa ceva. Atât timp cât nu mă interesează competiția (că pe felia mea destul de mică chiar nu am cu cine să mă bat) nici măcar nu îmi fac probleme. Am început deja să am mai mulți cititori și abonați din străinătate decât din țară. Și WordPress este bun (site-ul firmei îl am pe WordPress), dar îți ia mai mult timp pe partea de administrare.

  • Nu vreau să insinuez că Blogspot este slab, ci doar că nu are complexitatea pe care o oferă WordPress. Că, până la urmă, și eu am început cu Blogspot. Referitor la teme nu cred că vorbim despre același lucru. WordPress are vreo 300 de teme gratuite. Teme pe care le poți accesa direct din platformă, în timp ce Blogspot are, dar pe alte site-uri și trebuie să te obosești cu RAR, download, upload și instalare. WordPress este grozav imediat ce treci de primii pași de administrare. Că am avut și eu dificultăți la început, dar într-o lună l-am învățat.

 2. Cu Blogpost pot face aproape orice temă de WordPress. Este foarte ușor de modificat HTML și CSS. Sunt foarte mulțumit.

  • Crezi că te pricepi destul de mult încât să rezolvi una dintre problemele pe care le are acest design de pe blogul meu? La finalul fiecărui articol, imediat după butonul de Facebook, apare un spațiu până să ajungă la linia de delimitare dintre comentarii și spațiul pentru articol. Și nu știu ce săă îi fac ca să dispară.

  • Aia e de la plugin. Are încorporat un spațiu. De la mine, pe Mozilla și Chrome, se vede excelent.

  • Este un spațiu acolo. Se vede și în printscreen. Așa cum este normal, aș vrea ca butonul ăla să fie exact deasupra liniei de delimitare. Și în plugin nu știu ce să îi fac.

 3. Este destul spațiul acolo. Este perfect. Îi dă un aer aerisit. Oricum din plugin nu poți face nimic. Trebuie să fii avansat în PHP.

 4. Am instalat Akismet de la început. I-am făcut și upgrade de vreo 2-3 ori până acum. Și, totuși, de la o vreme nu își face treaba. Dacă până acum vreo trei luni îi mai scăpa câte un comentariu spam, ieri am găsit 37 de comentarii spam intrate de pe o zi pe alta. Pe care a trebuit să le șterg manual.

  • Vezi că există în rubrica de setări o filă specială pentru Akismet. Parcă e la comentarii. Acolo setezi cuvintele care îți dorești să nu apară niciodată într-un comentariu. De exemplu înjurăturile. Stai și tu o oră, așa cum am făcut și eu, te gândești la toate cuvintele de genul, le scrii acolo și salvezi. Așa Akismet o să știe ce nu vrei să apară în comentarii și o să te ajute și mai mult. Tot din setări poți să îi spui la Akismet că acele comentarii care conțin cel puțin un link să intre automat în spam. Așa eviți peste 90% din probleme.

 5. Eu am un blog pe WordPress. Pe blogurile WordPress și pe cele nominale pot comenta fără probleme. Însă pe blogurile Blogspot mă lasă să scriu comentariul și când îi dau publicare îmi spune că se publică sau că va fi publicat. Dar comentariul nu ajunge unde trebuie și dispare. Oare ce să fie?

Ce părere ai despre acest articol?