Cât plăteşte YouTube pe anunţurile din clipuri

scris de | miercuri, 26 februarie 2014, 18:23 | 8 comentarii

La începutul anului am conectat contul de Adsense cu cel de YouTube şi-am activat generarea de bani, cât să pot avea în cel mult trei luni statistici clare cu privire la cât se plăteşte pentru anunţurile plasate în clipuri. Şi cum Serbările Zăpezii, Campionatul şi Cupa Mondială de Sanie pe Pistă Naturală au avut loc în ultimele două săptămâni la Vatra Dornei, am pus mâna pe GoPro şi am tras câteva clipuri.

Le puteţi vedea în articolul dedicat.

Am aşteptat actualizarea statisticilor pentru cele 7 clipuri încărcate (dintre care 2 n-au primit acceptul pentru generarea de bani) până în momentul de faţă, iar acum avem câteva date, cât să ne facem o idee despre cât plăteşte YouTube pentru fiecare tip de publicitate în parte.

youtube-1

youtube-2

youtube-4

youtube-3

 

 

 

 

În ultima lună, clipurile au adunat 4.200 de vizionări (dintre care 1.430 views sunt ale clipurilor neacceptate pentru generarea de bani) şi au produs 0,84 dolari. Asta însemnând că la fiecare 3.260 vizualizări, YouTube plăteşte 1 dolar, dacă ai activate publicitatea InVideo cu suprapunere şi TrueView InStream şi dezactivată plasarea produselor cu plată în clip.

Iar dacă e să calculăm, pentru a obţine salariul minim pe economie stabilit pentru anul 2014, şi anume 850 lei (egal cu 260 dolari la cursul BNR de astăzi), ar trebui să filmezi clipuri care să adune cel puţin 758.000 vizionări lunar.

De unde putem trage concluzia că e mai simplu să lucrezi ca poştaş şi să iei 800 lei în mână, dacă habar n-ai să legi două vorbe şi să creezi conţinut video urmărit, decât să tragi de tine, să umpli online-ul de conţinut irelevant şi să produci 100 dolari pe lună.

Există 8 comentarii publicate la acest articol:

 1. cristi

  Bai fratilor Adsense plateste prost , daca vreti bani din videoclipurile voastre faceti contract cu companiile din America nu cu cele din Romania.
  Daca le cautati pe net o sa le gasiti.

 2. Oarecare

  Domnu` Ciprian …. la adsense nu ai cum sa iti faci calcule dupa cum spui tu . Mai exact daca la un canal Video ai 10K de vizualizari pe zi cu un castig de 5$ asta nu inseamna ca la 1000K de vizualizari o sa ai doar 500$. Veniturile sunt exponentiale fata de numarul de vizualizari .
  De ex : nisa pentru Romania la 10K/zi de vizualizari am cca 55$ –

 3. Anonim

  Vorbiti pe langa subiect aici , eu sunt platit de 2 ani iar media pentru videoclipuri educationale este intre 1.5 euro si 2.5 euro la 1k vizite . Mai clar am lunar cca. 400.000 vizualizari si incasez 650-700 Euro . reclama care apare pe videoclip daca este accesata din afara tarii este platita MULT mai bine (20-80 eurocenti) pe langa cele din Ro cu doar 2,3,4 centi ./ click

 4. blueyes022001

  Asa este. Reclama in Romania se plateste mai prost. Un continut targetat pe limbi de circulatie internationala creste semnificativ si CTR-ul si implicit suma de bani incasata. Parerea mea.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.