Vorbe simple pentru timpuri noi

scris de | joi, 28 februarie 2013, 21:38 | 10 comentarii

Aşa se numeşte proiectul pe care Bogdan Vetu l-a conceput şi lansat acum circa zece zile. La prima vedere, poate însemna o tentativă reuşită de a face ceva frumos intr-un online românesc parcă deja prea gri, însă este mai mult decât atât.

Dacă ai avea puterea, ce ai dărui oamenilor?

Să ai curajul şi îndrăzneala de-a pune oamenii să răspundă şi să ia parte la ceva frumos, nu este de ici de colo. Ştiu că întrebarea pare simplă, însă vouă cât v-ar lua să daţi un răspuns bun?

Există 10 comentarii publicate la acest articol:

 1. Andrei

  Salut ! Conceptul unui astfel de interviu nu e nou dar punerea lui in practica la noi credca da .( Nu am mai intalnit-o , dar, cine stie, poate ca mai exista astfel de exercitii in Romania . )

  Pe de alta parte e si un mod de a-ti face piata, reclama , Bogdan tarifand discutiile.

  Din acest punct de vedere il urmaresc cu mult interes pe Anatol Basarab , un om care detine niste chei si initieri metafizice.

  Ciao !

  1. Vladimir

   Nu le-as darui nimic. Sunt si asa prea multe daruri. Prea s-au obisnuit cu primitul. Sa puna osul sa-si faca singur :D

  2. Ciprian blogger

   Andrei, nu cred ca Bogdan tarifează discuţiile. Nu mi s-ar părea o treabă de bun simţ.

 2. Daniel

  Eu as dori fericire, de ce?
  Pentru ca fiecare percepe fericirea asa cum vrea, eu zic ca este mai mult decat suficient…

  Este si adevarat ca cu bani as pot cumpara multe dar unele lucruri chiar nu se pot cumpara…

  1. Ciprian blogger

   Eu le-aş dărui minte! Dacă oamenii ar şti să gândească corect şi să facă totul astfel încât să le fie bine, ar fi fericiţi.

 3. Rudolph Aspirant

  Cred ca Vladen are dreptate. Acest fel de daruri catre intreaga omenire mie mi se par de domeniul de activitate al unui zeu, nu al unui om, chiar si cu cea mai mare putere…politica, presupun, ca nu cred ca se promova ideea unui utopic om de tip atotputernic. Desigur, un artist de geniu poate oferi frumusete intregii omeniri, sau un inventator de geniu poate realist darui omenirii unelte care sa le faca viata mai usoara, si si lucrurile astea sunt ceva deosebit de valoros, dar iarasi nu cred ca in acest sens era pusa intrebarea. Un om nu poate fi zeu atotputernic, si nici nu cred ca trebuie incurajat sa aspire la asa ceva, nici macar la nivel de fantezie daca e adult, copiilor fiindu-le totusi permisa gandirea de tip magic, care le vine natural, insa interviul era destinat unor adulti, e un interviu de promo, si singura lui aplicabilitate concreta reala practica ar fi una politica, sau oricum politic-educativa. De aceea, daca mie mi s-ar fi pus intrebarea, eu la putere politica m-as fi gandit, nu la atotputernicia unui zeu, si astfel as fi raspuns ca Vladen, eu nu as oferi nimica la nivel real pragmatic, pt ca nu aduce nici un castig pt nimeni sa oferi ceva pe gratis, lucrurile trebuie castigate in schimbul de a depune efort sau de a cumpara cu bani sau alte metode de troc si cooperare economica, mai ales ca nu as dori eu Romaniei inca vreun dictator detip „tatuc” central, lumii mai largi nici atata, mai ales ca alti oameni nu pot fi vazuti ca copii sau oricum vulnerabili carora trebuie sa le oferi asa iubire + intretinere + educatie pe gratis, etc, desi desigur le-as ura tuturor sanatate.

  1. Ciprian blogger

   Sănătatea poate fi unul dintre foarte puţinele lucruri pe care tu, ca om, le poţi oferi celorlalţi, dacă ai fi atotputernic. Sau minte! Sau un zâmbet. Nu trebuie să fim distanţi, este doar un exerciţiu de imaginaţie.

 4. claus web

  Ideea nu e noua dar punerea in parctica ar avea parte de tot felul de situatii, si optimiste si pesimiste, ciudate sau chiar dragute. Romanii sunt foarte grabiti si ingandurati ori incruntati, morocanosi de multe ori, si e indreptatit, intr-un fel.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!