Urban Hero şi spiritul civic

scris de | vineri, 31 mai 2013, 20:48 | Tu ce părere ai? Hai să discutăm!

De când sunt eu prezent pe blog şi de când am început să mă ţin serios de blog, am tot semnalat diverse probleme ale oraşului şi ale oamenilor ce se perindă zilnic prin el. Multe, de altfel. Altele vi le-a aruncat în faţă Alki! După cum era şi normal, primăria s-a făcut că nu vede, iar problemele alea observate acum vreo doi ani sunt încă de actualitate. Nu contează că s-a dus Moraru şi a venit Boncheş.

Recent, în cadrul concursului internaţional Ericsson Application Awards, o echipă de români a câştigat locul 3 deoarece a dezvoltat o aplicaţie prin care locuitorii unui oraş pot fotografia şi organiza problemele comunităţii din care fac parte. Aplicaţia se numeşte Urban Hero, iar momentan este în variantă beta doar pe android.

Când o să apară şi pentru iPhone, mă pun pe treabă şi fac câteva fotografii în locurile cu probleme mai importante. De fun în primul rând. Că de la imaginile mele până la implicarea autorităţilor, mai e multă mămăligă de mâncat. Şi da, sunt conştient că sistemul ăsta ar funcţiona dacă şi-ar da silinţa şi primăriile (măcar) din oraşele mari, să primească, cumva, notificări cu ce probleme sunt postate de locuitorii respectivului oraş.

Până atunci…

cu bune si cu rele

Foto sustrasă de pe pagina de fb Cu substrat.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!