Trei despre curierat

scris de | sâmbătă, 23 martie 2013, 23:32 | 11 comentarii

Luni am cumpărat de la un colecţionar arădean o carte poştală (Ateneul Român, circa 1980) lipită pe o bucată de scândură subţire. Având în vedere că a costat doar 20 de lei, am ales să primesc coletul prin Poşta Română, plata ramburs, evitând pe căt posibil firmele de curierat rapid din cauza tarifelor de transport. Luni dimineaţă a fost pus coletul la poştă, iar vineri pe la prânz l-am primit. Se pare că şi statul se poate mişca repede.

pic 1 pic 2 pic 3

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Weekendul trecut mi s-a stricat cablul de date de la iPhone, folosit şi pe post de încărcător, fapt ce a dus la suspendarea activităţii mele de pe smartphone. Cum treaba era urgentă, iar eu într-o stare nu tocmai plăcută, am comandat rapid un alt cablu de date de la Gsm Contact cu livrare în 48 de ore prin Fan Courier, de la Constanţa. Coletul a ajuns în cinci zile, însă nu a fost vina lor; am trecut pe adresă numărul vechi de telefon şi le-a luat ceva până au dat de mine. Cu toate că adresa era corectă şi ar fi putut face livrarea chiar şi fără să le confirm eu că sunt acasă.

IMG_0360 IMG_0362 IMG_0363

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Pe 6 martie am comandat de pe dx.com o baterie externă pentru iPhone, de 5600 mAh, cu 38$ şi transport gratuit din Singapore. Pe 9 martie, la ora 4 dimineaţa, comanda şi plata prin paypal au fost confirmate, iar la ora 8 mi-au dat mail cum că au trimis pachetul. Pe site se precizează că ar fi trebuit să ajungă în cel mult două săptămâni, însă, surpriză, nici până azi nu am avut norocul de a-l primi.

Zic că-i ciudat şi dau să sun la poşta română să întreb dacă pachetul meu e la ei:

– Bună seara, cu ce vă putem ajuta?
– Bună seara, aş dori să ştiu dacă a sosit un pachet din străinătate pe numele meu.
– Daţi-mi numărul de urmărire al coletului, vă rog!
– RQ132784…
– În baza de date a poştei române nu apare nici o informaţie. Staţi o secundă să verific şi în baza de date a poştei din Singapore.
– Nici o problemţ, aştept.
– Îmi apare că pachetul dumneavoastră a plecat din Singapore pe data de 19 martie, nu pe 9 martie, aşa cum apare în confirmare. Poate că este o mică eroare din partea magazinului.
– Posibil, zic eu!

Şi înghit în sec ştiind că mai am încă două săptămâni de aşteptat.

Există 11 comentarii publicate la acest articol:

 1. Havrince Daniel

  De obicei dureaza 3 saptamani pana la o luna indiferent de ce zic pe site. Eu comandam de pe focalprice si au fost cand a sosit in 10zile sau 4 saptamani.
  E distanta mare, se asteapta containerul sa se umple, diferite motive.

  1. Ciprian blogger

   Nu e vorba că m-aş grăbi sau ceva, doar că e cumva să declari că ajunge în două săptămâni, când de fapt durează o lună.

 2. Pingback: Aventuri cu Poşta Română

 3. Alin Nicorici

  Am avut si eu o surpriza neplacuta cu posta, am comandat tot de pe dx.com cateva MP3-uri, valoarea a fost fix 10e, nu vreau sa platesc vama si alte taxe, comanda a fost trimisa de dx si la fel trebuia sa astept aproximativ 2 saptamani. La posta din orasul apropiat trebuia sa ridic pachetul, posta din localitatea mea a pierdut mandatul postal si nu sa gandit ca eu astept, dupa doua luni de zile am primit un mandat si trebuia sa platesc inca o taxa ca a tinut pachetul la posta, problema a fost rezolvata si angajata de la posta din localitatea mea a fost concediata. Deci sunt mari probleme cu posta din aceasta tara, uneori mai aleg transportul prin firme de curierat rapide, sunt multumit de unele, de unele never.

  1. Ciprian blogger

   Eu nu am plătit nici vama şi nici taxele poştale. Povestesc într-un articol următor.

 4. Pingback: GSM Contact: Preţuri mici, produse proaste

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!