Totul se rezumă la tehnologie

scris de | duminică, 25 august 2013, 22:32 | 2 comentarii

Dintr-o discuţie oarecum pornită pe partea de tehnologie alături de câţiva prieteni, am reţinut un punct de vedere interesant, pe marginea căruia aş dori să spun câteva lucruri.

Ne rezumăm viaţa la tehnologie. Suntem o turmă de persoane în căutare de tehnologie de ultimă oră, la fel cum o turmă de vaci este în cputare de iarbă verde!

Trecând cu vederea comparaţia jignitoare, vreau să ne focusăm puţin atenţia asupra afirmaţiei totul se rezumă la tehnologie. În momentul de faţă, partea de tech se află în plină dezvoltare, chiar dacă Microsoft mai face profit doar din inerţie, iar Dell şi Hp au ajuns să stea cu un picior în groapă. Avem computere pe care putem rula până şi jocuri extraterestre, tablete şi telefoane. Avem ceasuri cu conexiune la internet şi posibilitatea de a plăti în supermarket doar făcând un click pe touchscreen-ul telefonului. Avem idei care cel mai probabil că o să ne conducă către fotografia 3D pe instagram.

Ţin minte că citisem acum ceva timp un articol despre bugetele folosite în diverse domenii de activitate. După cum era de aşteptat, partea de tehnologie era în vârful piramidei, cu cei mai mulţi bani aflaţi în joc şi cu cele mai multe patentări înregistrate! În acelaşi timp, îmi aduc aminte şi de vorba unui prieten, care spunea că ne rezumăm la tehnologie pentru că nu există o ofertă mai bună! Tind să fiu de acord cu el!

La fel, Sheldon din The Big Bang Theory avea o replică printre primele sezoane: oamenii au dezvoltat atât de mult interiorul deoarece se tem de exterior! Tehnologia are o implicare şi aici!

recycle gadgets

Există 2 comentarii publicate la acest articol:

  1. ex silentio

    Nu neapărat în căutare de tehnologie de ultimă oră… dar faptul că ne bazam aproape în totalitate pe tehnologie este adevărat. Deocamdată eu cred că evoluția este firească, chiar dacă tehnologia avansează foarte repede (cine-și imagina că vor exista televizoare 3d acum câțiva ani?) dar cine știe ce ne va rezerva viitorul? :)

  2. ropetili

    Stai să patentez roșia, castravetele, para, mărul (dacă nu este deja), etc. Să vezi ce se vor rezuma atunci oamenii doar la legume. Mi-ar plăcea să nu existe tendința aceasta, altfel vom spune: „Azi ce cumpărăm de mâncare?”

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!