Tehnologizarea ţăranului român

scris de | vineri, 19 iulie 2013, 17:50 | 4 comentarii

Observ în ultimul timp, tendinţa oamenilor de la sate de a avea fiecare tractorul său, cu tot felul de funcţii de tăiere, adunare, balotare a fânului, ceea ce este un lucru bun. Fiecare pune singur iarba la pământ, o împrăştie, o adună, o balotează şi o bagă în hambar. Şi face toate astea stând pe scaun şi lucrând cu 4 manete şi un volan.

Nu mai plăteşte oameni la zi şi nu mai stă de dimineaţa până seara în soare să facă fânul. Plus că termină mult mai repede şi îi rămâne timp să facă aceleaşi lucruri şi la ăla care nu are ce are el, că-i zgârcit şi încă trăieşte cu impresia că iese mai ieftin dacă plăteşte pe alţii, în loc să pună ban pe ban şi să-şi ia un John Deere ieftin.

tractor

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian blogger

   Da. Majoritatea au copii la muncă în străinătate şi nu le e greu să aducă un tractoraş şi câteva utilaje.

 1. Moga Florin

  Da, un tractoraş şi ceva utilaje la mâna a doua. Totuşi e posibil să vedem asta la cei care au ceva mai mult pământ. Sunt mulţi care nu au hectare de pământ. Acolo nici nu cred că e rentabil.

  1. Ciprian blogger

   Nu e vorba doar de a fi rentabil. Sunt mulţi oameni care au doar una sau două livezi de iarbă şi vor să lucreze rapid. Îşi iau un tractoraş la mâna a doua, câteva utilaje şi folie de balotare şi aia e. Termină repede şi mai scoate şi-un ban dacă prinde de făcut şi la un vecin.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.