Sorin Poclitaru despre bloggeri şi alte ecuaţii

scris de | sâmbătă, 26 octombrie 2013, 23:44 | 3 comentarii

Lăsăm deoparte orice amănunt legat de Festivalul Toamnă la Voroneţ şi vorbim puţin despre unul dintre persoanele importante aflate în spatele oricărui eveniment ţinut în Gura Humorului sau în împrejurimi, Sorin Poclitaru. Cine nu a auzit niciodată de el, nu a trăit. Sau a murit. Am stat cu toţii la aceiaşi masă şi-am discutat puţin ca-ntre bunici. Foarte puţine dintre întrebări şi dintre răspunsurile lui Sorin, ceva mai jos.

Care e părerea ta despre bloguri şi bloggeri?

După ce am văzut-o pe Monica scriind în agendă, mi-am dat seama că bunicul bloggingului a fost caietul. Eu când dădeam teză, făceam de fapt blogging! Un eveniment sau orice altceva este zero fără promovare; o echipă de bloggeri poate rezolva această problemă.

Care sunt evenimentele pe care le-ai organizat până acum în Gura Humorului?

Dacă stau şi mă gândesc bine, în patru ani am organizat undeva pe la 150 de spectacole în oraş. Dintre cele mai importante şi pe care mi le amintesc pe moment, pot să-ţi spun despre Festivalul de Poezie „C-rimă cu premeditare”, despre care puteţi citi aici, şi despre Festivalul de Folk Lung. Pentru cel din urmă, nu am găsit bani destui să-l fac de 3 zile, dar l-am făcut de 3 luni. În fiecare săptămână apărea un artist şi îşi făcea spectacolul, iar apoi pauză pentru următoarele 7 zile.

Şi cu ce te lauzi?

Cu nimic. Întâmplări în oraşul cu oameni, Folk din pana mea, 60-90-60, Eu şi prietenul meu, Să-mi laşi pe uşă semn, Crăciunul de toamnă (cu tot cu brad şi colinde) şi Mânca-mi-aţi mielul nu se pun la socoteală. Şi nici alea 11 cărţi şi jumătate scrise, dintre care 4 dedicate copiilor, nu pot fi băgate în seamă. Or mai fi peste 60 de oameni care-mi cântă versurile, 5 expoziţii de pictură şi peste 20 de lansări de carte ţinute în Cooperativa de Piţa şi Asociaţia Culturală Fairplay.

De ce ai ales bloggeri şi nu jurnalişti pentru evenimente?

Din cauza lui Marius Matache. I-am dat şi afinată şi tot nu am scăpat de el. Aşa m-am ales cu o grămadă de bloggeri trecând şi scriind despre Humor.

Cum a pornit totul cu biblioteca din Cooperativă?

Aveam la începutul localului o fază aplicată în sala pentru fumători; am pus pe perete o bibliotecă mică, iar cine citea o carte, primea un ceai gratis. Ştii câţi s-au bucurat de un ceai moca? Nici măcar unul. De atunci a rămas biblioteca acolo, iar amintirile s-au tot adunat.

rsz_make_in_concert

Organizatorii Festivalului Toamnă la Voroneţ sunt Primăria Oraşului Gura Humorului, prin cele două instituţii de cultură, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina şi Casa Orăşenească de Cultură, și Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”.

Există 3 comentarii publicate la acest articol:

 1. Daniela Bejan

  Nu-i tras de limbă-ntr-adevăr
  cât e mai mult ca tras de…păr
  când, cu pretext la Voroneț,
  din text, tot altu-i mai…măreț,
  ptiu,… „creț” era să zic că-i omu’,
  ….și nu e…Mircea Diaconu…..)))))

 2. Pingback: Final de Toamnă la Voroneţ, cu bune şi cu rele | Ciprian Pardău

 3. Pingback: Alchimia Toamnei la #voroneț2013 | Monichis

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.