Seriale: The River, un horror grozav de văzut seara

scris de | luni, 13 iulie 2015, 18:49 | 4 comentarii

Zilele acestea am găsit un serial horror grozav. Se numește The River în engleză și Fluviul Ucigaș în română și a apărut în 2012, într-un singur sezon de 8 episoade.

Sătul de povestea oarecum plictisitoare din American Horror Story, de la care, sincer să fiu, aveam așteptări mai mari, am găsit un scenariu excelent în The River. Realizat de doi dintre creatorii seriei Paranormal Activity, care m-a surprins plăcut de fiecare dată, și cu Steven Spielberg ca producător executiv, serialul spune povestea unui grup de oameni pornit în căutarea unui explorator TV plecat să realizeze o emisiune în Amazon, alături de o echipă de filmare, dar care ajunge să fie declarat dispărut.

Serialul te prinde atât de tare, încât ajungi să îl devorezi. Eu am urmărit primul sezon în fix o săptămână, văzând câte un episod în fiecare seară, mai puțin în prima zi, când am prins episod dublu. Nu este un horror clasic, cu mulți morți și o grămadă de sânge, ci se axează mai mult pe spiritele străveghi ale Amazonului, menite să protejeze pădurea. Efectele speciale sunt excelente, iar elementele horror care apar la fiecare pas sunt chiar reușite. De la copaci cu sute de păpuși în mijlocul pădurii și până la demoni care preiau controlul uneia dintre persoanele din grup.

Cu Bruce Greenwood din Star Trek Into Darkness și Joe Anderson din The Crazies în rolurile principale, este un serial care trebuie văzut, chiar dacă nu este unul de actualitate. Din păcate, sezonul al doilea nu a apărut, fiind anulat în mai 2012, ceea ce îmi dovedește în continuare teoria că unele dintre serialele bune sunt anulate fără nici un sens.

serial-the-river

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian Lospa

    Mersi fain omule! Chiar aveam nevoie la ceva sa ma uit, mai ales ca am ajuns la zi cu serialele si cand am timp ma plictisesc de 5 episoade din anime-uri. De maine ma apuc. Sper sa fie mai bun decat 6,8/10, nota de pe Imdb.

    1. Ciprian Pardău blogger

      Este mai bun decât nota de pe IMDb, însă nu e un serial lung, deci o să îl termini în 8 zile, dacă vezi câte un episod pe seară, cum am făcut eu.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.