Semn că e primăvară

scris de | sâmbătă, 11 mai 2013, 12:02 | 14 comentarii

De câteva zile, vişinul plantat de tata în grădina din faţa casei a rodit înainte de fructe, flori. E vorba de un singur vişin; el e singurul ce a reuşit să supravieţuiască în pământul şi vremea de munte din cei 3 sădiţi acum câţiva ani buni. La înălţimea unui copil de 14 ani, anul trecut a dăruit vreo 6 vişine. Anul acesta poate face sămânţă de zece. Măcar…

IMG_0520

IMG_0521

IMG_0522

Există 14 comentarii publicate la acest articol:

 1. adelinailiescu

  Si eu nu mai stiu cum sa scap de puietii de visin, au iesit si printre dalele aleii!:)) la noi deja s-au scuturat florile, ziceai ca ninge.Daca anul trecut a avut 6 visine si anul asta face 10 e clar ca ti-a crescut productivitatea!:)

  1. Ciprian blogger

   Noi ne-am chinuit destul de mult până a prins vişinul ăsta rădăcină. Sper ca atunci când o să am eu copii, pomul să dea o producţie mult mai mulţumitoare! :)

  1. Ciprian blogger

   Încă greu cu vremea pe la noi. Azi noapte au fost 3 grade. Dacă de abia au ieşit florile la pomi, ce altceva să mai zic…

  1. Ciprian blogger

   Când voi aveaţi soare, la Vatra Dornei ne luptam cu gheţari cât Titanicul :D :))

 2. Paul

  Nu stiu daca ai remarcat, dar si eu am precizat intr-un articol recent pe blogul meu despre plantarea unui par.
  E foarte tare sa vezi in fiecare zi evolutia pomului. Pe mine cel putin m-a remarcat..

  Si zici ca la anul culegem visinele ?

  1. Ciprian blogger

   Te citesc ori de câte ori scrii un articol nou, doar că nu am timp să las şi comentarii. Păi la anul mă fac fermier de pomi fructiferi sau cum s-o numi ăla care îi creşte! :)

 3. Andrei

  Acum vreo 15 ani am plantat vreo 10 visini. Pentru 9 am gasit loc . Pentru al zecelea nu , il lasasem la urma pt ca erau doua tulpini crescute imbarligat. L-am bagat aiurea in pamint pentru ca mi-era mila sa-l las sa moara.
  A trait numai acesta din urma . Culmea !
  Acum are peste 4 m inaltime , infloreste superb in fiecare primavara si face visine an de an.
  Mai am si doi ciresi superbi.

 4. Andrei

  Da , aici la Vatra Dornei.Peste drum de mine cineva are niste ciresi de vreo 40-50 de ani . Fac niste cirese …! . La mine in gradina este un par de peste 100 de ani . Fara gluma ! Un batran de vreo 85 de ani mi-a spus ca stie parul tot asa de mare de cand era el copil. Perele se coc prin septembrie. Iese din ele ( prin zdrobire si stoarcere) un suc nemaipomenit. Au fost ani in care stangeam peste 200-doua sute de kg de pere. Media e undeva la 100 de kg.

  1. Ciprian blogger

   Toamna asta vin să gust pere de Dorna, dacă mi se dă voie!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.