Scurtă cugetare asupra „degradării” României

scris de | joi, 28 martie 2013, 23:02 | 11 comentarii

Nu ştiu dacă ştiţi, dar prin octombrie 2011, ONU a realizat o statistică ce prezenta primele ţări care vor dispărea de pe faţa pământului în următorii ani, România ocupând un loc onorabil în top zece. Motivul pentru care s-a ajuns la o astfel de concluzie este faptul că mulţi ne cred proşti, fără lideri şi nefiind în stare de a face copii pentru a duce poporul mai departe.

Pornind de la această statistică, ajungem la întrebarea Oare chiar se poate ca ţara asta să dispară? Nu am idee cum vedeţi voi situaţia (sper să-mi spuneţi în comentarii), însă din punctul meu de vedere mai este mult până când poporul de la vest de Marea Neagră să dispară. Ăştia încă nu conştientizează că noi mai suntem încă vreo 5 milioane de români în afară.

Suntem ca dacii, când ne adunăm, rupem tot! Suntem pe meleagurile astea de prea mult timp, nu e problemă, doar că ăştia trag cât pot. Simt ăştia de la conducere că nu mai au mult şi fură cât de mult pot, cot la cot cu ăia din UE, ONU, NATO.

Să ne imaginăm că suntem într-o casă care nu este a noastră şi furăm. Furăm cât de mult putem, lejer că ştim că proprietarul nu-i acasă. După vreo oră de furat selectiv, încep să se audă zgomote în curte, latră un câine, se aude o poartă. Deja ne panicăm, ideea de furt selectiv s-a dus dracului. Nu mai stăm să luăm doar ce ne place, ci începem să smulgem plasma cu tot cu priză, hai, hai că vine ăsta! Problema e că la final, proprietarul va intra şi va spune Salut! Asta-i casa mea, ia marş tu de aici! Şi, pac, se aud focuri de armă.

Aşa-i şi cu România. Fură ăştia tot, privatizează, fac compromisuri pentru a intra în anumite grupuri. Toate până când o să vină câţiva români şi o să spună Hai, valea, asta-i ţara noastră! Şi, din nou, focuri de armă, ca-n ’89.

Ţara asta nu e aşa cum ni se prezintă pe la televizor…

Există 11 comentarii publicate la acest articol:

 1. Vladimir

  Pai disparitia poate insemna si fragmentare (ca yugoslavia), poate insemna si inglobare (cum s-a mai intamplat). Adica anexare. Esti asa sigur ca una din astea doua chestii (sau una dupa alta) nu se pot intampla? :).

  1. Ciprian blogger

   Nu cred ca Romania va avea aceeasi soarta ca Iugoslavia! In cel mai rau caz se va reorganiza in noi judete!

 2. adelinailiescu

  Au disparut ele imperii, mayasii s-au pierdut in neant,tarilesi-au schimbat numele si granita, ce mare lucru sa dispara Romania? O pare se fura, cealalta se eutanasiaa si ce mai ramane pleaca si stinge lumina. Dar poate n-o fi dracu’ asa de negru…

 3. Andrei

  Ar vrea ceva bozgori sa dispara Romania dar nu mor caii cand vor cainii !

  NU DISPARE Romania !

  Statistica aia ONU e o gogomanie celebra , daca ar fi dupa mintiuca lor Romania treebuia sa fi disparut acu vreo 600-700 de ani . Alea-s tembelisme onusiene !

  Cultivati NATIONALISMUL Romanesc ! Iubiti cu disperare Romania luptand si cu cel mai mic gest al vostru pentru ridicarea ei din tembelismul capitalist !

  Cititi

  http://www.frontpress.ro/ !

 4. Visatorul

  Atunci cand tara arde, cladiri stau sa cada, oamenii vor sa tipe, prea putin ne mai pasa de ce creste in fara blocului, de ce caine mai merge pe strada.
  De ce ne-ar mai interesa politica si lucurile ce nu tin de noi?

  1. Ciprian blogger

   Politica conduce. Adica controleaza tot. Iar din acel tot, o parte conteaza si pentru tine. Este normal sa iti pese!

 5. Nicolae Prava

  Nu cred ca va disparea Romania nici in 1000 de ani, bine asta daca nu vine vreun nou sfarsit de lume, Sa ne uitam in trecut, de peste 2000 de ani multi au incercat sa ne distruga dar nici acum nu au reusit

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!