Să nu ne uităm scopul iniţial

scris de | duminică, 20 ianuarie 2013, 15:51 | 8 comentarii

Discutam ieri cu Raul despre selectivitate şi despre cum poate ea să ne scape de lucrurile dăunătoare, astfel încât să putem face mai multe lucruri şi activităţi care să ne fie utile şi să constituie o adevărată investiţie în noi înşine. La final, mi-am dat seama că selectivitatea şi aplicarea corectă a acesteia poate avea rezultate foarte bune şi-n blogosferă.

Aşadar, începând de astăzi, mă voi ghida după câteva reguli noi!

Renunţ la cititul a-listerilor, excepţie făcând Cristi. Am ajuns în momentul acela în care citesc mai mult decât scriu. Adicătelea, e ca şi cum aş consuma mai mult decât aş produce. Iar asta e un lucru rău; mi-am uitat scopul iniţial, fapt ce nu mă bucură deloc.

Voi citi doar cele 11 bloguri din blogroll, plus acele câteva persoane care vor fi adăugate la finalul concursului. De asemenea, voi renunţa la urmărirea statisticilor şi a unicilor care trec zilnic pe aici. M-am săturat să tot analizez sursele de trafic, adresele de ieşire şi bounce rate-ul. Dacă nu le cunosc, nu mă vor afecta.

Renunţ la timpul petrecut pe twitter şi facebook şi-l înlocuiesc cu scris şi căutare de subiecte pe care le voi putea aborda ulterior. În acelaşi ton, voi continua să scriu în seriile de articole din pagina Ce merită citit, deja existente, şi voi creea şi altele noi.

Mai pe scurt, mă voi dedica scrisului şi voi reduce cât mai mult cu putinţă din activităţile care mă împiedică să fac asta.

PS: pentru că scriu de pe iOS, adaug diacriticele când ajung acasă. Done.

Există 8 comentarii publicate la acest articol:

 1. Vladimir

  Pai zic ca faci foarte bine! Pe de alta parte eu vad si un oarecare interes in a citi cat mai mult, chiar mai mult decat scrii. Fiinda sigur nu citesti degeaba. E educativ. Prinzi stiluri de scris noi, aflii subiecte noi, inveti cuvinte noi. Categoric eu votez cu ponderea spre citit. Fiindca, zic eu, daca ajuta la imbunatatirea calitatii scrisului, merita. De altfel cred ca marii scriitori mai mult citeau decat scriau. Si mai ales, as adauga, traiau. Trebuie sa ai despre ce sa scrii, pana la urma. Desigur putem scrie despre ce zic altii si sa ne dam si noi cu parerea, dar mai interesant mi se pare sa creem noi subiectul de discutie cu experientele noastre. Mai ales ca astea ne imbogatesc la nivelul cel mai interesant. De exemplu, una este sa citesti despre un loc si parerile altora si una este sa vezi cu ochii tai si sa simti tu locul ala. In plus, experienta asta ne face si opiniile mai pertinente si interesante. La asta as adauga si abordarea subiectului din perspectiva personala a scriitorilor. Mie unul imi plac oamenii cu opinii, dar in general astept ca opinia aia sa fie bazata pe exeprienta. De aia insist pe chestia cu „traiatul” chiar si versus „cititul” (nu versus „informat”, aia e esential).
  Ma rog, cred ca te-ai lamurit deja ca eu sunt pentru experiente personale (inclusiv citit sau scris) cat mai variate. Sigur ca trebuie sa stii sa prioritezi, pentru toti ziua are doar 24 de ore, dar sunt de parere ca trebuie sa fie o prioritizare (hmm…asa se scrie?) dinamica.
  Dar ideea ta e foarte buna. Selectarea negativa a timpilor morti e EXTREM de utila.

  1. Ciprian blogger

   Am uitat sa precizez in articol; las cititul doar pentru modul offline! Saptamana ce tocmai se incheie acum a fost cea in care mi-am comandat 8 carti pe care vroiam sa le citesc de ceva timp. Acum ca mi-am facut loc in „program”, am cand!

   Si, sincer, cred ca o sa-mi mearga mai bine atat pe blog cat si in offline. :)

 2. Max Peter

  Poate că ar fi bine să continui să-i citeşti, Ciprian. Nu pentru că sunt ei A-listeri, dar efectiv s-ar putea să dai peste ceva care să te intereseze. Pune-le blogurile într-un client de RSS sau în Google Reader şi aruncă-ţi ochii măcar pe titlurile articolelor o dată la câteva zile.
  Desigur, cel care decide tu eşti.

 3. Allure

  Mie mi se pare de mare ajutor Reader-ul. Am o listă lungă de bloguri pe care le urmăresc tocmai pentru că le găsesc interesante, așadar îmi ia ceva timp pînă le citesc pe toate. Înainte o făceam din blogroll, acum Reader-ul prinde bine.
  Alegerea, bineînțeles, îți aparține. Succes în continuare la scris! :)

  1. Ciprian blogger

   Zilele acestea imi construiesc readerul cu toate blogurile, peste care voi trece, cel mai probabil, o data pe saptamana! Bineinteles, si-al tau isi gaseste locul printre ele! Multumesc!

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!