Salut încă o iniţiativă frumoasă: The RoadManians

scris de | vineri, 28 decembrie 2012, 15:04 | Tu ce părere ai? Hai să discutăm!

Oamenii sunt superbi. Cred că am spus-o de atâtea ori, încât am ajuns să zâmbesc ori de câte ori văd vreo persoană. Oamenii au organizat călătorii extraordinare, expediţii caritabile, au parcurs trasee incredibile, au făcut de toate cât şi cum au putut ei mai bine, însă un detaliu trebuie ţinut minte: au încercat şi au reuşit să ajute şi să se implice.

Pentru că asta face o acţiune mai frumoasă: să fie utilă cuiva. Oricui. Plus că ai posibilitatea de a demonstra faptul că, atunci când vrei, se poate!

Astfel de experienţe au avut loc, iar majoritatea dintre noi le cunoaştem:

– Turul de ciclism până la Londra. Florin, un nevăzător, a ales să meargă la Jocurile Olimpice de la Londra, pe bicicletă, parcurgând astfel peste 2000 de kilometri, doar pentru a demonstra că şi cei care au anumite dizabilităţi pot face lucruri frumoase. (www.vezidincolodelimite.ro)
– Mihai Barbu în Mongolia. O călătorie de peste 20.000 de kilometri pe motocicletă. (www.mongolia.ro)
– Dacioti până-n Mongolia. Participarea la Raliul Mongoliei cu o Dacie. Iulian, Alexandru şi Nicu, au plecat din Praga până în Mongolia pentru a dona maşina cu care au luat parte la eveniment. (www.freemiorita.ro)

Acestea sunt doar exemplele la care mă gândesc în secundă a doua. Cine ştie câte-or mai fi.

Acum, din urmă, vine încă o idee frumoasă, care-mi face inima să salte de bucurie: The RoadManians, din Iaşi.

Pe scurt, băieţii se vor alătura, în ianuarie 2013, celui mai mare raliu de caritate din lume, cu scopul de a ajunge în Guineea Bissau şi a dona computere destinate unui laborator informatic, plase împotriva ţânţarilor şi echipament medical. M-am rezumat doar în câteva rânduri tocmai pentru a oferi băieţilor ocazia de a-şi descrie singuri aventura la care urmează să se înhame: www.roadmanians.ro.

Charity begins in your heart!

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!