Religia prosteşte. Din nou

scris de | luni, 5 august 2013, 12:48 | 4 comentarii

Citeam de dimineaţă un articol despre una dintre declaraţiile făcute de Edward Snowden în cadrul unei conferinţe de presă, din care selectez: în septembrie se vor produce explozii solare care vor aduce Apocalipsa.

Acum, eu nu vreau să mă leg de ceea ce a spus Snowden şi să dezbat teoria conspiraţiei, însă doresc să mă opresc puţin asupra comentariilor scrise la articolul către care făceam trimitere mai sus. De unde, din nou, selectez:

comentarii

Păi nu? Să ne rugăm divinităţii să oprească exploziile solare, să putem avea în continuare internet şi telefon mobil, să putem sta cu becurile aprinse până la 2 noaptea şi să ignorăm în continuare faptul că putem ajuta la racordarea la electricitate a unui sat întreg. Să ne rugăm aşa cum s-au rugat şi evreii din lagăre să nu fie duşi la duşuri.

Repet, să spui o rugăciune acasă şi să faci o cruce să te simţi împăcat sufleteşte e mai mult decât bine, dar să faci afirmaţii idioate şi să crezi că decizia finală îi aparţine divinităţii mai greu. În rest, nu putem decât să spunem că biserica ne poate da oricând lecţii în PR: ne vinde de câteva mii de ani ceva ce nu există şi are mai multe sedii decât orice multinaţională (sursa).

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

  1. Adi

    idiotii astia asa merita. sa invete si ei ca religia costa gras! imi pare rau insa ca scapa asa usor. oare de ce nu imi doneaza mie averea lor daca tot asteapta apocalipsa?

  2. Andrei

    cand vei simti filmul acesta vei recunoaste ca Dumnezeu exista. Pe mine nu ma intereseaza Dumnezeul teologilor-de orice culoare ar fi ei , ci acea Fiinta Absoluta .

  3. Ioana

    E egala cu zero dezbaterea daca exista sau nu; E mai important sa ne gandim:noi ce facem cu capacitatea intelectuala si constiinta de sine, pe care orice om le are in diferite masuri? Asteptam sa ne vina totul de-a gata, noi doar sa dictam?

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.