Reclame românești din anii 1950: Restaurant Pădurea Băneasa și magazinele OCL

scris de | luni, 5 octombrie 2020, 14:06 | Tu ce părere ai?

Acum câteva luni am intrat în posesia a peste 400 de numere din Colecția „Povestiri Științifico-Fantastice”, un periodic românesc de literatură pentru tineret editat de Revista Știință și Tehnică începând cu anul 1955. După ce le-am avut depozitate pentru o perioadă, am început să le scanez pe fiecare în parte pentru a le pune la vânzare pe Okazii (link aici), moment în care am observat că unele numere prezintă reclame deosebite pe unele dintre pagini sau pe ultima copertă.

Toate articolele din seria „Reclame românești” se găsesc aici.

#1. Restaurant Pădurea Băneasa

Reclama a fost publicată pe pagina 18 din numărul 82 al Colecției „Povestiri Științifico-Fantastice”, periodic în care au fost publicate două povestiri americane, și anume „Foster, ești mort!”, scrisă de Philip C. Dick, dar și „Veghe îndelungată!”, scrisă de Robert Heinlyne.

„Vizitați Restaurantul Pădurea Băneasa, telefon 70596, unde veți putea petrece ore de reală recreație, într-un cadru deosebit. Zilnic circulă la fiecare 40 de minute autobuse din Piața Scânteii până la restaurant. Duminicile și sărbătorile legale autobusele se succed din 10 în 10 minute. Bucătărie aleasă, vinuri renumite și orchestră de dans”.

#1. Magazinele OCL

Reclama a fost publicată pe ultima copertă din numărul 84 al Colecției „Povestiri Științifico-Fantastice”, în care a fost publicată partea a doua a povestirii „O iubire din anul 41.042”, scrisă de Crișan Făgerașu.

„Vizitați magazinele OCL. Produse industriale din Constanța și stațiunile de pe litoral: Eforia, V. Roaită, Techirghiol și Mamaia, unde găsiți un bogat sortiment de: imprimeuri de vară, încălțăminte de pânză, confecții, articole de menaj și articole cultural-sportive”.

Ce părere ai despre acest articol?