Reclame românești din anii 1950: Cooperativa Tricotextil, Pronosport și Loto

scris de | miercuri, 7 octombrie 2020, 19:11 | Tu ce părere ai?

Acum câteva luni am intrat în posesia a peste 400 de numere din Colecția „Povestiri Științifico-Fantastice”, un periodic românesc de literatură pentru tineret editat de Revista Știință și Tehnică începând cu anul 1955. După ce le-am avut depozitate pentru o perioadă, am început să le scanez pe fiecare în parte pentru a le pune la vânzare pe Okazii (link aici), moment în care am observat că unele numere prezintă reclame deosebite pe unele dintre pagini sau pe ultima copertă.

Toate articolele din seria „Reclame românești” se găsesc aici.

#1. Cooperativa Tricotextil

Reclama a fost publicată pe ultima copertă din numărul 88 al Colecției „Povestiri Științifico-Fantastice”, în care a fost publicată povestirea „Oameni și stele”, scrisă de Ion Hobana.

„Cooperativa Tricotextil confecționează cu materialul clientului și al cooperativei: jachete, veste, scampolo-uri, compleuri de damă, precum și veste și pulovere bărbătești cu lână din import. De asemenea se remaiază ciorapi cu mașina de remaiat Alfa. Clientela se poate adresa pentru comenzi la următoarele centre din strada Lipscani, nr. 72, strada Mihai Bravu, nr. 44, Calea Văcărești, nr. 52, Calea Văcărești, nr. 43, Calea Moșilor, nr. 299, strada Traian, nr. 106, strada Cristian Tell, nr. 108, Calea Victoriei, nr. 20, strada Edgar Quinet, nr. 15, Calea Victoriei, nr. 28, strada Vasile Lascăr, nr. 134, Bulevardul Tolbuhin, nr. 104, Calea Moșilor, nr. 96 și strada Buzești, nr. 7”.

#2. Pronosport

Reclama a fost publicată pe pagina 32 din numărul 88 al Colecției „Povestiri Științifico-Fantastice”, în care a fost publicată povestirea „Oameni și stele”, scrisă de Ion Hobana.

„Am o ideie: la meciul de duminică să trecem x”.

#3. Loto

Reclama a fost publicată pe pagina 32 din numărul 84 al Colecției „Povestiri Științifico-Fantastice”, în care a fost publicată partea a doua a povestirii „O iubire din anul 41.042”, scrisă de Crișan Făgerașu.

„Nouă numere se extrag din urnă, plus trei. Șanse considerabil mărite”.

Ce părere ai despre acest articol?