Proiectul Roşia Montană, o salată de interese şi proteste

scris de | joi, 29 august 2013, 21:41 | 4 comentarii

Fără să mai piardă inutil timpul, guvernul a aprobat proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană. Acum nu mai rămâne decât să îşi exprime părerea şi parlamentarii, iar lucrările pot începe! Din cuprinsul beneficiilor de care se va bucura ţărişoara noastră, putem trece în revistă următoarele: statul primeşte 5.69% din capitalul social al RMGC datorită statutului de acţionar minoritar, redevenţă de 6% şi o participaţie în proiect de 25%. Ştirea completă este dată de Mediafax şi poate fi citită aici.

Bun. Exploatarea propriu-zisă ar putea să înceapă undeva prin 2016. Guvernul primeşte nişte bani, se va pune accent pe protecţia mediului şi, poate cel mai important, se vor crea locuri de muncă. Un zaâmbet adus pe chipurile locuitorilor din Roşia Montană. Până la urmă, atât au cerut şi ei. Până în momentul de faţă, eu mă declar mulţumit. Mă aşteptam ca Fân Fest-ul şi acţiunile ONG-urilor să reuşească să mai pună beţe în roate măcar până la finalul anului. Dar n-a fost să le fie.

Cu toate astea, o întrebare rămâne în picioare: de ce se organizează un protest împotriva deciziei guvernului? Putem alege ca România să devină sau cel mai important producător de aur din Europa, iar unii aleg să nu? Am primit, după atâta aşteptare, o veste bună, iar singurul răspuns pe care îl pot da unii este acesta:

capture1

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

    1. Ciprian blogger

      Stai geană! Urmează cât de curând articolul despre stâlpii de pe timpul austro-ungarilor, pe care am tot promis că-l scriu, dar pe care l-am tot amânat! :)

  1. Pingback: Cu ce se mai ocupă cei de la “Salvaţi Cazinoul Vatra Dornei”

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.