Problemă: iPhone-ul se închide din senin la 70% baterie

scris de | sâmbătă, 18 mai 2013, 15:20 | 13 comentarii

De vreo două săptămâni, 3GS-ul meu a început să se tot închidă din senin atunci când ajunge pe la 70% sau 60% baterie, atunci când sunt într-o aplicaţie gen wordpress, facebook, instagram, safari, bump, pocket şi nu se mai deschide decât dacă îl pun la încărcat, în mod clasic, la priză sau dacă îl conectez la un acumulator extern.

E destul de enervant să scriu un articol pe telefon în timp ce nu sunt acasă, iar telefonul să se închidă brusc pentru că aşa vrea el. Nu ar fi o problemă prea mare dacă s-ar întâmpla la 10% sau 5%, ceea ce ar fi cât de cât normal, dar 70% e deja exagerat. Şi să îl ţin conectat la acumulatorul extern nu este o soluţie mulţumitoare.

Telefonul are pe el OS 5.1.1 şi a fost cumpărat dintr-un Apple Store din New York, nou în cutie, cu accesorii şi toate cele şi decodat în ţară într-un service. Întrebarea, acum, e ce spanac pot să-i fac să funcţioneze normal şi să nu îmi mai fac griji că mă lasă baltă chiar atunci când am nevoie să verific mailurile sau să aprob ceva comentarii din aplicaţia de wordpress…

Există 13 comentarii publicate la acest articol:

 1. Vladen

  Problema ta e cunoscuta si o au multi utilizatori de 3G. Se va agrava. Trebuie sa urmezi urmatorii pasi:
  (1) restaureaza telefonul la setarile de baza (habar nu am cum sa zic asta in romaneste, dar intelegi tu). Ma indoiesc ca vei avea norocul sa te ajute, dar merita incercat totusi.
  (2) poti schimba bateria. Nu lua un ciuruc. O poti schimba tu, exista o gramada de tutoriale pe web. Dar, in opinia mea, ii vei prelungi viata cu doar cateva luni. Eu zic ca e PMIC-ul si ca ar trebui schimbat. Daca ai colegi priceputi pe la electronica te-ar putea ajuta probabil.

  1. Ciprian blogger

   La punctul 1 te referi la resetarea telefonului la setările din fabrică, nu?
   Referitor la punctul 2, am citit şi pe net varianta cu schimbarea bateriei, însă eu tind să cred că este vina OS-ului. Mă gândeam, în acelaşi timp, şi la o resoftare, o reinstalare a softului şi apoi un upgrade la OS.

  2. Vladen

   mai, au incercat-o multi, a tinut vreo zi, hai o saptamana. Pe de alta parte de ce nu, incearca tot, nu poti sa-l omori mai rau de atat…
   Da, exact, la punctul 1 asta am vrut sa spun.

  3. Ciprian blogger

   Şi zici că, dacă îi schimb PMIC-ul, se rezolvă problema?

  4. Vladen

   Da, un timp, pana crap alt component. Dar da, daca ai noroc si nu moare altceva te mai poate tine mult. Daca ii schimbi bateria iti va muri pe la 10-20%. Apoi din ce in ce mai sus.

 2. Vladen

  Aaa, am uitat sa zic ca pe unii i-a ajutat sa se reintoarca la ios 4. Dar n-as face-o… prea mare daraua si nu ii cred pe cei care zic ca au rezolvat cu asta.

  1. Ciprian blogger

   La asta m-am gândit şi eu, însă trebuie întrebat un specialist…
   Cu toate că ăştia mi-ar putea răspunde astfel încât să iasă el bine…

 3. Andrei Neboisa

  Asa cum am discutat si cu un specialist, este posibil ca problema sa fie datorata uzurii bateriei, aceasta trebuind schimbata. Telefonul inchizandu-se tocmai pentru faptul ca bateria nu face fata necesitatilor procesorului.

  1. Ciprian Pardău blogger

   E ceva mai greu sa schimbi bateria unui iPhone. Mai ales ca la data la care am scris acest articol eu detineam un iPhone 3GS.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!