Canon a anunțat modelul 650D – so what?

scris de | marți, 12 iunie 2012, 22:13 | 12 comentarii

Acelaşi produs pe care îl ştim, însă prezentat într-un nou ambalaj. Marile noutăţi ar fi doar faptul că duce, cu succes, 18 megapixeli şi că poate trage până la cinci fotografii pe secundă, iar asta, probabil, doar în modul „sport”. Că tot vorbeam de noul aspect al produsului, datorită opţiunii de înregistrare video, aparatul a primit şi un ecran articulat; evidenţiat în fotografia ataşată. Iar asta doar pentru a nu atrage noi critici vis-a-vis de ceea ce oferă nou!

Dacă ar fi să mă leg şi de aspectele negative, aş putea spune cu mâna pe inimă faptul că nu înţeleg amplasarea butonului ISO; e pus aiurea, doar pentru a te face să înjuri atunci când eşti camuflat în zăpadă până peste gât, încercând să fotografiezi o căprioară, pe vârful unui munte.

Trecând, cu uşurinţă, peste detaliile tehnice bine cunoscute din brief-ul aparatelor anterioare, mai putem menţiona faptul că s-a lucrat aproape peste tot la specificaţii, că ISO a dobândit valori galactice, că are setări manuale pentru filmare şi un microfon, normal, tot mono.

So, dacă vreţi să faceţi un upgrade, lăsaţi prostia prezentată şi luaţi-vă un 60D.

Există 12 comentarii publicate la acest articol:

 1. Anonim

  Sincer, cred ca este un model foarte bun mai ales ca are touch-screen. De ce? In live-view, avand nelimitate puncte de focus. Deaia ai touch-screen, nu trebuie sa apesi pe butonul ISO mereu!

  1. Ciprian Pardău blogger

   Vroiam sa mentionez ceva si de touch-screen, insa m-am abtinut. Mie mi se pare un model care nu aduce mai nimic special, inafara de ecran si touch. Poate si setarile manuale pentru inregistrare video. Microfonul e slab de tot; mono.

 2. Corina

  Multumesc; dar n-o sa-l cumpar, pentru ca:
  1. Salariul meu s-a cam zdrentuit in ultimii doi ani, ca sa contribuie si el la terenuri de fotbal, panta si partii de schi orientate spre sud sau masina vreunui rege asfaltangiu.
  2. Singurul deal mai rasarit in oras e Filaret, dar acolo nu cresc caprioare; deci n-am la ce sa folosesc butonul…. ala. Zapada e, dar e prea jegoasa ca sa ma bag in ea pana la glezne, daramite pana la gat.
  3. Nu ma omor dupa poze artistice; ma omor sa vanez situatii absurde, amuzante, prostesti (am o colectie impresionanta, semn ca prostia umana infloreste), vestigii urbane si parfumul din alta epoca; si pentru ele camera de 3,2 MP din telefonul vechi de 4 ani se descurca multumitor.
  De fapt, nu m-am dat niciodata in vant dupa aparate foto.

  1. Ciprian Pardău blogger

   1. Si eu stau la fel de prost cu banii; inafara de cele 6 milioane pastrate pentru cursiera si ciclism, nu mai am nimic.
   2. De obicei, iarna, ma bag in zapada si astept ocazii de fotografiere. Pasiunea cere sacrificii, nu?
   3. Eu ma omor doar dupa fotografii artistice; cred ca ai observat! :)

  1. Ciprian Pardău blogger

   Nu cunosc problema, Radu! Imi pare rau daca se intampla asa, insa cel mai probabil, este ceva de la tine, si nu de la blog! :)

 3. Radu

  Scuze Ciprian, dar nu sunt de acord.
  600D avea deja 18 Mpixeli și ecran articulat. Ceea ce aduce nou 650D e faptul că toate aspectele lui 600D sunt îmbunătățite, apoi: ecranul este tactil (primul DSLR cu ecran tactil capacitiv), are focalizare continuă în timpul filmării (asta e un mare PLUS). Are un senzor CMOS Hibrid mult mai spectaculos care permite chestia asta

  De asemenea, microfonul camerei 650D e stereo (microfonul integrat, desigur, și se află deasupra blitz-ului

  De asemenea s-au lansat și niște obiective cu motoare liniare, care sunt mai rapide și nu mai produc acel zgomot al focalizării în timpul filmării.

  Sună foarte tare camera asta! (și procesorul e DIGIC 5, față de DIGIC 4 cât are 60D)

  Dar zic eu, dacă faci o aroganță, sari la un 7D, de ce să te oprești la 60D? Sau un 1D, sau 5D…MarkIII :D

  Arpopo de butonul de ISO.. e tot acolo unde îl au și celelalte din seria aia (de la 500D în sus).. pare incomod, dar te obișnuiești. Nu ai decât să muți arătătorul de pe shutter și gata… rapid.

  Mai ciudat e că au mutat butonul de LiveView/record.. dar e mult mai bine poziționat așa. Oricum, salivez numai când văd camera aia și citesc despre ea…

  Așadar, să spui că e o prostie… mi se pare deplasat puțin, nu crezi? 1100D e o PROSTIE!!! :D dar nici ea nu e de fapt.. e doar gândită pentru low cost…

  650D mi-aș lua și acum dacă aș avea o rudă cu bani care să-mi facă asemenea cadou :))

  Am reușit să comentez, finalmente… :D

  1. Ciprian Pardău blogger

   Am tastat odata un 1100D si mi s-a parut, asemeni tie, o prostie! Nu ma incantase mai nimic la el. Referitor la 650D nu mi se pare prea atragator, si am sa iti si spun de ce! Faptul ca trebuie sa muti degetul de pe shooter mi se pare putin aiurea!

   Ai fost in situatii in care nu trebuia sa misti un deget doar pentru a trage un cadru bun, care cerea foarte multa stabilitate, etc? Eu da! Iar din cauza amplasarii butonului ISO am pierdut multe astfel de situatii. Ai putea spune faptul ca sunt eu de vina ca lucrez pe manual, insa altcumva cum? Sincer, modurile auto ale aparatelor nu ma prea incanta!

   Daca e sa ma leg si de microfonul lui 650D, nu putem spune ca are ceva mai special, corect? Amplasarea lui, insa, este geniala!

   Daca ar fi, eu mi-as alege 1D; mi se pare o varianta chiar ok, avand in vedere cerintele mele si bugetul de care dispun.

   Salutare!

  2. Radu

   Ciprian, ceea ce încercam eu să spun e că acuzi aparatul că nu aduce nimic nou și că are un buton montat nașpa, dar de fapt are chestii destul de noi introduse iar butonul e așa de mult (la multe modele).

   Și eu trag manual, dar nu înțeleg ce fel de cameră are toate butoanele accesibile fără să muți arătătorul de pe butonul de shutter? Rotița, sau „dial„ se acționează tot cu arătătorul… fie că vrei să schimbi expunerea sau orice altceva.. deci, îți faci setările și apoi pui degetul pe shutter și faci poza… Am avut până acum 4 camere foto și toate aveau rotițe și butoane pe care să le apeși cu arătătorul…cum altfel să modifici apertura, de exemplu? De multe ori o faci fără să iei camera de la ochi și dacă 3 degete țin gripul, unul e pe shutter.. rămâne doar degetul mare.. cum apeși un buton și rotești un „dial” cu același deget?

   Și legat de microfon, ba da, te-ai legat deja de el în articol, de aceea am ținut să menționez și eu în comentariu.

   În fine, ce încercam eu să spun e că te-ai grăbit să faci articolul anterior și nu te-ai documentat destul. Apăr camera nu fiindcă mi se pare genială (că poate și eu aș opta poate pentru altceva DACĂ aș avea bani), ci apăr camera fiindcă din articolul tău reiese cu totul altceva decât este ea de fapt.

   Nu am îndemnat pe nimeni să o cumpere, fiindcă da, e destul de scumpă și cine nu o va folosi, chiar nu are rost să dea banii ăștia, dar nici nu puteam să las articolul tău așa.. fiindcă mi se pare total eronat. Și nu mă refer la partea personală a articolului, că nu am cum să mă leg de ceea ce place sau nu place cuiva, dar mă refer la caracteristici pe care le-ai expus greșit. De asemenea, să nu ne legăm de prețuri când vorbim despre camere, fiindcă niciunul din noi (sau din cei care au comentat) nu-și permit… vorbim doar despre caracteristicile lor, ok?

   Mi se pare ciudat că nu ai zis nimic de toate astea în răspunsul tău la comentariul anterior, te-ai legat doar de butonul iso, care nu e cu mult diferit față de restul modelelor (ba chiar stă acolo de la modelul 450D)

   Apropo, și 60D are butonul ISO tot acolo, și alte butoane pe lângă…la fel și 5D, acum vei spune că toate camerele canon sunt incomode? Poate așa ar trebuit să se numească articolul.

   Sincer mă așteptam la altfel de răspuns din partea ta…ai scris un articol în care spui că s-a lansat un model nou de cameră foto, care nu aduce îmbunătățiri, ți-am explicat că de fapt nu e așa și că are chestii noi, iar tu te iei în continuare de butonul ISO, care se găsește în acea zonă la zeci de modele, adică nu e deloc o noutate.

  3. Ciprian Pardău blogger

   Ceea ce am scris in articol este strict parerea mea; banuiesc ca aceasta este insasi definitia unui blog.

   Ca sa incheiem subiectul butonului ISO, caci de celelalte caracteristici nu ma mai iau, vreau sa iti spun ca aparatul meu, respectiv Sony alpha 100, are butonul iso in partea stanga a aparatului, astfel e mult mai comod. Din nou, parerea mea!

  4. Radu

   Ciprian :) Nu mă iau de părerea ta, da e vorba de gusturile fiecăruia, și eu așa avea multe de spus despre butoanele de pe canon, că ar fi putut fi altfel, ar fi putut să aibă alte funcții etc, Nu aș fi zis nimic, despre asta dacă nu ai fi susținut în articol că e o chestie nouă a acestui model. Asta e tot ce încercam să zic. Am tăcut acum, observ că te deranjează, din moment ce eviți să vorbești despre celelalte chestii pe care le-am menționat. Da, îți respect părerea legată de incomoditatea acelui buton, dar nu este o noutate, și deci nu pot fi de acord cu ce spui. Asta voiam să se înțeleagă și din comentariul anterior.

 4. silvius210

  Un articol frumos scris si corect .Zicea careva care nu stie sa isi scrie numele un pic mai sus ca ii place faptul ca are TouchScreen, mie mi se pare o chestie cu multe plusuri si cel putin tot atatea minusuri, principalul fiind ca un fotograf cand vrea sa traga cadre artistice ca sa zic asa nu foloseste live view, pe de alta parte nefind un aparat profesional este o chestie draguta si potrivita avand in vedere ca mai toate device-urile portabile tind spre astfel de ecrane

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!